Povučena odluka o zabrani ulaska bh. državljana na područje HBŽ – Jabuka.tv

Povučena odluka o zabrani ulaska bh. državljana na područje HBŽ

U nastavku 5. Izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije donesena je Zapovijed kojom se stavlja van snage Zapovijed broj: 11-01-40-62/20 od dana 22. ožujka 2020. godine. Ova Zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

Ovom Zapovijedi stavlja se van snage Zapovijed o zabrani ulaska državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije.

Županijski stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije donio je Zapovijed broj: 11-01-40-62/20 na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i prijedloga struke u funkciji zaštite stanovništva Hercegbosanske županije od širenja pandemije korona virus i nije imao nikakvih drugih konotacija, a naročito ne političkih.

Očekujemo od viših razina vlasti Bosne i Hercegovine da hitno poduzmu konkretne mjere pomoći prema zdravstvenom sustavu Hercegbosanske županije i sprječavanju širenja pandemije virusa COVID-19, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Podsjetimo, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić oštro je reagirao na naredbu Kriznog stožera Hercegbosanske županije, a najavio je i podnošenje kaznene prijave protiv premijera Ivana Jozića.

Radončić podnosi kaznenu prijavu protiv predsjednika Vlade HBŽ

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • I treba im zabraniti. Umjesto Herceg-bosanska županija, stalno plitičati i sarajevske televizije ovu županiju zovu “Kanton 10” ili “Livanjski kanton”. A bune se kad Dodik Sarajevo zove Teheran.

  • Ovo nije dobro. Kad se radi o zivotu ili smrti mase ljudi, izlazenje i ulazenje u BiH je hir. Neka ostanu tamo gdje jesu ili nek ne napuštaju BiH sada. Ne mogu pojedinci biti vazniji od mase kada se radi o pitanju zivota ili smrti.

  • Ne znam tko je smislio ovu zapovjed i tko ju je ovako formulirao, ali u svakom slucaju je morao imati u vidu da se formulacija “drzavljani BiH” odnosi i na stanovnike koji zive u toj istoj Zupaniji. Moglo se formilirati da se ogranici ulazak osobama koje nemaju prebivaliste na podrucju navedene Zupanije ili nesto slicno, cime bi se izbjegle reakcije visih nivoa vlasti. Cini mi se da je Bavarska u Njemackoj donijela slicnu odluku, ali u toj odluci nema formulacije da se zabranjuje drzavljanima Njemacke kretanje po toj pokrajini jer su i oni zaboga njemci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.