Radončić podnosi kaznenu prijavu protiv predsjednika Vlade HBŽ – Jabuka.tv

Radončić podnosi kaznenu prijavu protiv predsjednika Vlade HBŽ

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić oštro je reagirao na naredbu Kriznog stožera Hercegbosanske županije odnosno preciznije premijera u HBŽ Ivana Jozića zbog sporne naredbe u kojoj se navodi kako se zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ove županije.

Dok se mi borimo s koronavirusom, neki maštaju o paradržavnim projektima, poručio je Radončić u oštro intoniranoj poruci na svom Instagram profilu, prenosi Klix.ba.

Kaže da mu je danas stigao zahtjev zapovjednika Kriznog stožera HBŽ i, kako je rekao Radončić, “vjerovali ili ne zapovijedi kojom se zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ove županije”.

Ne samo da ovaj zahtjev neću staviti kao točku dnevnog reda Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, već ću, kao ministar sigurnosti BiH, u roku od sutra podnijeti kaznenu prijavu protiv Ivana Jozića, koji je potpisao oba akta. Tužitelji i nadležni sud moraju naučiti pojedince čija je nadležnost državna granica i da Ustav BiH jamči pravo svakom građaninu da se slobodno može kretati svakom stopom njegove države. Ovo nije ni 1992. godina, ni ratni period, ovo su pandemija i separatizam, koji će biti pobijeđene, poručio je Radončić.

 

View this post on Instagram

 

POBIJEDIT ĆEMO I PANDEMIJU I SEPARATIZAM Dok se mi borimo sa koronavirusom, neki maštaju o paradržavnim projektima. Danas je stigao Zahtjev zapovjednika Kriznog stožera “Hercegbosanske županije” i, vjerovali ili ne, Zapovjedi kojom se “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije”. Ne samo da ovaj Zahtjev neću staviti kao tačku dnevnog reda Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, već ću, kao ministar sigurnosti BiH, u roku sutra podnijeti krivičnu prijavu protiv Ivana Jozića, koji je potpisao oba akta. Tužioci i nadležni sud moraju naučiti pojedince čija je nadležnost državna granica i da Ustav BiH garantira pravo svakom građaninu da se slobodno može kretati svakom stopom njegove države. Ovo nije ni 1992. godina, ni ratni period, ovo su pandemija i separatizam, koji će biti pobijeđeni.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Idiote pa kantoni imaju pravo na takve odluke u slucaju izvantednih situacija. Kanton ima svoju vladu. Kanton je drzava u drzavi i tko te jebe takav je zakon.

  • Majko draga, vjerujem da je ovo neka montaža, kud će to pisat u ovim trenutcima svi smo mi državljani FBiH koliko got se to nekima nesviđalo i ja sam Hrvat iz FBiH, šta da radim ne mogu na silu bit u Hrvatskoj i pomirite se s tim!!!!! Joziću nepravi probleme (ako je istina) u ovakvoj situaciji!!

  • Radončić u,čime se jadan baviš u ovakvom trenutku.Svak neka čuva koliko se učuvat može.Političari ne prkosite više Bogu,postanite ljudi Hitno.Molite Boga da zavlada mir.Dosta se se iživljavali nad narodom.Vidite kako dođe kraj.Vi ste svi nebitni,Bog je bitan.

  • Vi i neradite nista drugo osim sto se tuzakate ko babe…nikako vam do mozga doc…jos u ovakvoj situaciji…jadna nam majka koji likovi nam zapovjedaju u ivoj bjednoj drzavi..ako se moze tako i nazvati

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.