Potpuni oporavak Schumachera tek za tri godine

Prošlo je nešto više od 365 dana. Legendarni Nijemac Michael Schumacher je 29. prosinca prošle godine na skijanju sa sinom Mickom (14) otišao malo izvan staze, pao i glavom udario u kamen na skijanju u francuskim Alpama.

Brzo je prebačen u bolnicu, a doktori su odmah utvrdili da bi to bio njegov kraj da nije imao kacigu na glavi.

Ne može govoriti

I dalje nije jasno kako se takva nesreća može dogoditi, pogotovo iskusnom skijašu poput njega.

”Michaelu je sve bolje, ali i dalje ne može govoriti. Paraliziran je, nalazi se u invalidskim kolicima, ima i problema s pamćenjem” rekao je Philippe Streiff, Michaelov dobar prijatelj, prije mjesec i pol dana.

Ubrzo je uslijedio odgovor porodice…

”Gospodin Streiff nije u kontaktu s nama i nikad nije ni bio. Ne znam odakle mu takve informacije” odgovorila je glasnogovornica Sabine Kehm.

U kakvom je stanju Schumacher znaju samo njegova obitelja i 15 specijalista koji svakodnevno rade na oporavku u njegovom domu u Glandu u Švicarskoj.

Odlazak sponzora

Sponzori ga napuštaju, iako postoje tvrtke poput Mercedesa i DVAG-a, koje su bez razmišljanja nastavile isplaćivati sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

”Kod ovakvih ozlijeda teško je išta prognozirati. Za tri godine mogao bi se u potpunosti oporaviti, tome se nadamo. Ali, moramo mu dati vremena” rekao je Jean-Francois Payen, liječnik koji je brinuo o Schumacheru u Grenoblu.

U subotu 46. rođendan

U subotu će veliki Nijemac proslaviti 46. rođendan. Već sad znamo da je bolji nego 45., kojeg je dočekao u komi.

S obzirom na napredak za godinu, ostaje nam nada da će za 47. rođendan biti u punoj formi, uz prepoznatljivi osmijeh od uha do uha.

(Avaz.ba)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.