Grude: ‘Palili gume’ i zaradili kazne po 300 KM

Temeljem informacija i negodovanja građana policijski službenici PU Grude došli su do saznanja da su tri mlađe muške osobe, 24. prosinca ove godine, počinili prekršaj protiv javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, te da su snimku prekršaja objavili na jednoj društvenoj mreži.

Operativnim radom utvrđeno je da su navedenog dana, na regionalnoj cesti R-421 u mjestu Drinovci, S. G. (22) iz Drinovaca, M. L. (22) iz Vinjana Donjih, RH, i hrvatski državljanin H. B., sva trojica s motornim vozilima marke BMW, vršili proklizavanja i ‘paljenje guma’, što ima obilježje navedenog prekršaja.

Naime, u smislu Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke pod ‘naročito drskim ponašanjem’ smatra se ‘bezobzirno ponašanje kojim se ugrožava sigurnost građana, ili kojim se može izazvati osjećaj tjelesne ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanje građana’.

Policijski službenici PU Grude izvršili su u službenim prostorijama prekršajnu obradu nad S. G. (22) i nad M. L. (22) tijekom koje su isti priznali izvršenje prekršaja, te su istima uručeni prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne u iznosu od po 300,00 KM. Hrvatski državljanin H. B. trenutno je nedostupan, i nad njim će se izvršiti prekršajna obrada i bit će sankcioniran kada to bude moguće, navodi se u izvješću MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.