Posušje: Problematično raskrižje riješit će kružni tok – Jabuka.tv

Posušje: Problematično raskrižje riješit će kružni tok

Kod nove osnovne škole u Posušju, na Trgu hrvatskih velikana, kreće izgradnja kružnog toka.

Načelnik Općine Posušje Ante Begić u srijedu je potpisao ugovor s tvrtkom KTM Brina koja je izvoditi radove.

Predviđeni rok za realizaciju radova je 90 dana. Ovime će se konačno ovo frekventno i problematično raskrižje na južnom izlazu iz Posušja zamijeniti adekvatnijim rješenjem koje će donijeti veću protočnost vozila.

Ovo je inače drugi kružni tok trenutno u izgradnji u užem gradskom području.

Posušje: Kreće uređenje platoa nove osnovne škole, radovi vrijedni 185.000 KM

Podsjetimo, u tijeku su intenzivni radovi na izgradnji još jednog na Mokrom Docu. Kada je riječ o širem području Posušja u tijeku su pripremni radovi na magistralnoj cesti M-106, gdje će sadašnje raskrižje prema Čitluku, Vinjanima i Viru također zamijeniti kružni tok.

Ovime će njihov broj u općini Posušje porasti na sedam, što će uz već dobro riješen prometni sustav obilaznih cestovnih pravaca, dodatno doprinijeti prije svega prevenciji gužvi, ali i sigurnosti. No, koliko god nova prometna rješenja tome doprinosila, uvijek stoji apel za opreznu i odgovornu vožnju, priopćeno je iz Općine Posušje.

Posušje: U tijeku uređenje rekreativne staze kroz Brinu

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Posušje)


29 komentara

 • e ako ne budemo na 1. mjestu po broju kružnih tokova onda ne znam šta ćemo.
  kad će onaj kod Ivke počet praviti se?! već je razrovašeno dobro može se komotno i to odmah riješiti.
  prijedlog za dodatne tokove:
  1. ispod nadvožnjaka kod Kobaka,
  2. ispred kipa fra Grge Martića,
  3. kod Raiffeisen Banke,
  4. kod Tonijeve teretane kod stadiona.
  5. valjalo vi i Viranima jedan kod skretanja u Zagorje.
  ne moraju biti veliki, ali ja mislim da ih treba postaviti.

  • hahaha, dobro si rekao: A kao da je novina ovaj kružni, ima godinu dana stoji ovako. Samo opet napravite pravac da ne moraju stati , samo natraju….

  • A šta bi ti umjesto kružnog? Ajde napiši nama svima, prepametni naš inžinjeru, jedva čekamo neki prijedlog! Nemoj nas ostaviti u neznanju molim te..
   Kad se nađu ovakvi pa pametuju kako je puno nečega, a oni bi ničega, a i kad bi bilo ničega kenjali bi kako bi svačega.. A tipkovnica im jedina zanimacija.

  • Ti kao prometni strucnjak, ocito nisi slusao o najsigurnim raskrizjima. Ili to uopce nisi? U svakom slucaju, pravis se pametan a ne poznajes materiju. Bavi se onim sto radis ako ista radis, a nadam se da uopce nisi u prometu. Jadni ti smo ako jesi. 😀😀😀

   • pa sta tebi smeta kao ti si neki strucnjak, mozda zaista postoji bolje rjesenje od kruznog ali to je sigurno i skuplje.

   • Niste vi strucnjaci ni za sto… Da ista znate i da vas ima tko slusati ne bi tu lipali komentare seljoberi tupavi

    • Eto ti znas. Komentari su za komentiranje ako nisi znao. Ti si seljober obicni. Majmune. Svatko ima pravo komentirati pa i ti iako ti inteligencija nije jaca strana. I na kraju krajeva, mozda vas jesmo uoravo ono sto ti mislis da nismo. Bas bi se iznenadio.

 • Super i nama ih treba par… Sta mislite o dva kruzna na Lisama,jedan kraj škole a drugi izlaz na Magistralu kod Knespolja i jedan u Knespolju na skretanje za novu industrisku zonu jer se tamo pravi jos par firmi i to ce biti baš krkljanac a radi se o magistrali

 • U Posušju ne moze samo kružni biti dovoljan za novu školu jer ono je brza cesta i ne dao Bog da se desi neko zlo..zato molim vas da se tu ne špara nego da uradimo sve za sigurnost naših malenih

 • Kako lijepo hrvatsko Sunce u zalasku. A i ono je u Zvorniku. Trava i hrvatska priroda u Zvorniku lijepo mirišu. Štetočine poput imena Milorad i Bakir nam dodijaše. Granice će puknuti poput zore iza Radovnja. Za hrvatsko predivno biće moju slavu. Za taj jadni narod koji nosa pogrršne križeve već od st. 7.
  Hrvatsko nebo. Tako je ispravno.

 • dolje kod crvenog auta, kod ograde jedan veliki zid i nasip i gore uraditi krug. to je to. u ne zaboraviti u krugu staviti kriz. to je to.

 • Da, da, to je to. Sigurno nam treba par kružnih, po mogućnosti većih od onih u Ljubuškom i Posšju. Ta će oni…
  Odma i fontanu ubacit prije kružnog.

 • A šta bi ti umjesto kružnog? Ajde napiši nama svima, prepametni naš inžinjeru, jedva čekamo neki prijedlog! Nemoj nas ostaviti u neznanju molim te..
  Kad se nađu ovakvi pa pametuju kako je puno nečega, a oni bi ničega, a i kad bi bilo ničega kenjali bi kako bi svačega.. A tipkovnica im jedina zanimacija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.