Posušje: Kreće uređenje platoa nove osnovne škole, radovi vrijedni 185.000 KM

Slijedom sastanka koji je proteklog petka održan s predstavnicima Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), u utorak je u Općini Posušje načelnik Ante Begić potpisao ugovor o realizaciji projekta ”Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I.”

Radovi vrijedni gotovo 185.000 KM uključuju pripremne i zemljane radove (geodetski radovi, iskop, odvoz materijala i zatrpavanje) na površini od 4.805 m2 unutar školskog dvorišta. Potom, nabavku, izradu i montažu armature kao i izvođenje svih betonskih i asfaltnih radova.

Bit će izgrađeno i označeno i 110 metara novih staza te zasađena sadnice drveća.

Begić je kazao kako je ovo nastavak intenzivnog angažmana na realizaciji jednog od prioritetnih zadataka u općini Posušje.

Predstavnici ILDP-a posjetili Posušje

Drago mi je da unatoč izvanrednoj situaciji koja je uzrokovala i financijske poremećaje, radovi na izgradnji nove osnovne škole ne posustaju. Stoga vjerujem da ćemo u skorijoj budućnosti biti u prilici ostvariti zacrtani cilj, a to je organizacija izvođenja nastave u novom objektu. To će zasigurno doprinijeti poboljšanju uvjeta boravka i rada učenika i nastavnog osoblja, a u konačnici i boljeg prenošenja obrazovne materije. Zahvalio bih i svim partnerima koji sudjeluju na ovom projektu te se nadam kako će i dalje postojati interes za zajedničko ulaganje na ovaj način u našu budućnost, a to su mladi, izjavio je posuški načelnik nakon potpisivanja ugovora.

Inače projekt Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I. će se realizirati uz financijsku podršku Federalnog ministarstvo financija i Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), u suradnji s Federalnim zavodom za programiranje razvoja (FZZPR) i Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOG FBiH).

Cilj projekta je poboljšanje općeg ambijenta za školsku djecu kroz izgradnju popratne infrastrukture i zeleniji okoliš s edukacijskim aspektom.

Pogledajte kako napreduju radovi na novoj Osnovnoj školi u Posušju

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Posušje)


23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.