Posušje: Predstavljeno književno stvaralaštvo Grge Mikulića

U srijedu je u kinodvorani u Posušju predstavljeno književno stvaralaštvo širokobriježanina Grge Mikulića.

Riječ je o, najprije predstavljanju zbirke pjesama “Moj svijet”, ali i o cjelokupnom književnom stvaralaštvu te o izložbi skulptura.

Jednom prigodom napisao sam pjesmu koja se zove “Moj svijet”. Iz nje sam vidio da nije samo pjesma dio moga svijeta nego da je to umjetnost, moja obitelj, moj narod… Poznat će te od prve do zadnje pjesme pjesme zavičajnice i posvetnice, istaknuo je autor Grgo Mikulić u razgovoru za portal Jabuka.tv. 

Budući da u Posušju nikada nisam predstavljao svoje knjige, a desetak ih se nakupilo. Nikada nisam ni imao izložbu  svojih skulptura. Sve smo to objedinili s naglaskom na zadnju knjigu, ali smo pokušali zaokružili moj dosadašnji rad, istaknuo je Mikulić.

U programu predstavljanja sudjelovale su posuške književnice Miljenka Koštro i Radica Leko, don Ilija Drmić, slikar i voditelj likovnih radionica Srećko Slišković i autor Grgo Mikulić.

Organizator događaja bilo je HKD Napredak, podružnica Posušje, a program se odvijao u sklopu kulturno-zabavne i športske manifestacije Posuško lito 2019.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.