Posušje dobiva pročistač vode i dvije hidroeletkrane

Sve što se odradi za dobro svih žitelja u posuškom kraju podržava se i traže novi iskoraci radi rješavanja životnih pitanja.

Ovih je dana, a u cilju učinkovitijeg rada, Općina Posušje izvršila niz reorganizacijskih procesa, piše Večernji list.

Tako su se, uz Jedinicu za upravljanje razvojem s primarnim ciljem razvitka gospodarstva, promjene dogodile i u Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar, kao i u inspekcijskom odjelu Službe za gospodarstvo. Česte su teme, komentari i pitanja brojnih Posušana vezani uz važne infrastrukturne projekte. Riječ je o izradi pročistača vode na vodospremi, kao i dviju mini hidroelektrana na cjevovodu iz akumulacijskog jezera Tribistovo.

Završetkom tih projekta, uz kvalitetnije vode, stvorile bi se pretpostavke za distribuciju i prodaju vode susjednim općinama u Hercegovini i u Hrvatskoj, kao i električne energije, piše Večernji list.

Dovršetak projekata osigurao bi značajan prihod za posušku općinu.

Potvrđeno je kako je projektna dokumentacija izrađena i da se sada intenzivno radi na iznalaženju sredstava i modela za izgradnju spomenutih projekata.

Nekada sušno Posušje, uz rješavanje tog velikog problema u svim selima, posebice prema Viru, postalo je izvor značajnih količina vode u jezeru Tribistovo.

(www.jabuka.tv)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.