Posušani molitvom i paljenjem svijeća odali počast žrtvi generala Praljka

Posušje je večeras na Trgu hrvatskih branitelja odalo počast u molitvi i paljenju svijeća za danas preminuloga generala Praljka, kao i podršku za preostalu petoricu nepravedno osuđenih Hrvatskih dužnosnika Hrvatske republike Herceg-Bosne.

Zbog današnjih tragičnih događaja najavljen je prestanak rada ugostiteljskih objekata u gradu od 19.00 sati, javlja Posusje.net.

Paljenje svijeća organizirala je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata HVO-a u počast tragično preminulom generalu Praljku i ostalim nepravedno osuđenim čelnicima HZHB.

Podsjetimo, Žalbeno vijeće Međunarodnoga kaznenoga suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu pod predsjedanjem Carmela Agiusa izreklo je u srijedu drugostupanjsku i konačnu presudu o odgovornosti političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za zločine nad muslimanskim stanovništvom tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Kliknite i pogledajte fotografije i iz ostalih gradova koji su odali počast generalu Slobodanu Praljku

Uz predsjedavajućega Carmela Agiusa, Žalbeno vijeće činili su i suci Liu Daqun, Fausto Pocar, Theodor Meron i Bakone Justice Moloto.

U prvom dijelu suđenja šestorci, prije nego što je general Slobodan Praljak ispio otrov, potvrđene su zatvorske kazne Jadranku Prliću (25 godina)Bruni Stojiću (20 godina) i Slobodanu Praljku (20 godina) te su odbačene žalbe vezane uz sudjelovanje Hrvatske u udruženom zločinačkom pothvatu u BiH.

U nastavku suđenja nakon 14 sati potvrđena je i kazna od 16 godina zatvora Valentinu Ćoriću Milivoju Petkoviću potvrđena je kazna od 20 godina zatvora, kao i Berislavu Pušiću  kazna od 10 godina zatvora. Pušić, koji je zbog zdravstvenoga stanja na slobodi zadnje tri godine, što prije se mora vratiti u Haag.

Tako je završeno izricanje presude bosanskohercegovačkim Hrvatima u sjeni tragedije generala Praljka, koji je ispio otrov od kojega je oko 14 sati preminuo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.