Posušaci oslobođeni optužbe za utaju poreza

Sud BiH oslobodio je danas Ivicu i Damiru Ćuka i pravnu osobu za trgovinu i export-import usluge “Elipsa” iz Posušja optužbe da su počinili kazneno djelo porezna utaja.

Optužnica je teretila Ivicu Ćuka da je tijekom 2005. godine, kao vlasnik, osnivač i direktor poduzeća “Elipsa” u dogovoru sa Damirom Ćukom, koji je obavljao i poduzimao radnje u poslovanju tog poduzeća, izbjegao plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH u iznosu većem od 200.000 KM.

Prema optužnici, oni su izbjegli plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH ne dajući ili dajući lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima ili o drugim činjenicama koje su od uticaja za utvrđivanje iznosa ovakvih obaveza, priopćeno je iz Suda.

Pravna osoba “Elipsa” oslobođena je optužbe da je raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi tijekom 2005. godine, koju je u ime ove pravne osobe ostvario Ivica Ćuk u ukupnom iznosu od 755.257 KM utajenog poreza-

(Srna)2 komentara

  • u bih nitko nije kriv dok mu se ne dokaze…a kako stvari stoje sipa hvata i trosi lovu u spektakularnim uhicenjima a sudstvo pusta na slobodu.Tocno je ovo drzava gdje j.be lud zbunjenog a normalni to sve promatraju i cute

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.