Posušaci navukli Sarajliju nakitom pa mu oteli vozilo elektrošokerom

Drsko cestovno razbojstvo dogodilo se u posuškoj Ulici Domovinskog rata. Tamo je orobljen 29-godišnji Sarajlija Azimir Saračević, otkupljivač zlata, koji je očito namamljen i napadnut usred Posušja. Naime, prethodno je preko interneta dogovorio otkup skupocjene narukvice, ispostavit će se s maloljetnikom iz Posušja, 17-godišnjim J.B., a što mu se učinilo primaljivom ponudom.

Uputio se iz Sarajeva automobilom alfa romeo, registracijskih oznaka J49-K-367, te prevalio put od 180 kilometara, sve kako bi za povoljne novce otkupio vrijedan nakit. Na odredištu mu je maloljetnik lažno predstavio starijeg brata, koji je sa svojim prijateljem sjeo u automobil i ubrzo, nakon svega 200 metara, orobio Sarajliju. Naknadno će se također doznati da je ‘stariji brat’ bio Šimun Jažo (19), a njegov prijatelj i vršnjak Jadran Budimir.

Naime, kako se neslužbeno navodi, klupko se počeo odmotavati kada je napadnuti u policiji prepoznao Jažu, čija je fotografija već bila u krim-tehnici zbog nekoliko krađa. Razbojstvo se i dogodilo u njegovoj ulici. Saračević je ispričao da ga je upravo on sa zadnjeg sjedišta svladao elektrošokerom koji mu je prislonio na vrat. Unatoč tome, nije potpuno izgubio svijest pa je nekako uspio napustiti vozila, čije je upravljanje preuzeo Budimir. Dvojica osumnjičenih su se potom odvezla u nepoznato, ali su za svega nekoliko sati, i to zahvaljujući požrtvovnosti posuške policije, lišeni slobode.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.