Policija intervenirala na skupu za Francetića

Policija je u Slunju danas intervenirala prilikom odavanja počasti ustaškom krilniku Juri Francetiću, koje su upriličili članovi Hrvatske čiste stranke prava. O cijelom događaju HČSP se očitovao priopćenjem, u kojem na više mjesta ne krije ogorčenost ovakvim postupkom policije:

“Izaslanstvo Hrvatske čiste stranke prava je danas, 27. prosinca 2011 u Slunju za odavanja počasti krilniku Juri Francetiću, doslovce bilo šikanirano od strane tamošnje policije. Policija je izazvala pravi skandal, te je čak pokušala zaplijeniti naše službene stranačke zastave i ukloniti vijenac, jer je na njima prvo bijelo polje, što je po toj policiji zabranjeno.

Dok smo mi sasvim mirno stajali na mjestu nekadašnjeg spomenika u jednom trenutku nas je opkolilo dvadesetak policajaca u odorama i pet, šest u civilu. Nakon opkoljavanja, počela su isljednička pitanja, tko smo, što radimo ovdje, a jedna drugarica je zatražila ‘lične’ karte. Jedan korpulentniji drug Nenad u civilu, dok je maltretirao  našu mladu djevojku,  je na otpor nekoliko naših članova, zaprijetio i drugim metodama, ako svi ne predamo ‘lične’ karte i ne dopustimo da nas se popiše.

Pošto nismo bili spremni na fizički obračun s policijom, jer nam to nije dopuštalo dostojanstvo koje smo htjeli sačuvati zbog komemoracije za krilnika Francetića, morali smo se pokoriti ‘naredbama’ policije i dopustiti ponižavajuće popisivanje svih nazočnih.

Na pitanje, popisuju li tako i na zločinačkim partizanskim komemoracijama, policajci su se nadmoćno i bahato nasmijali, jer eto, kao da su htjeli poručiti, vratila se prava izvorna partizansko-komunistička vlast, za razliku od HDZ-ovske, drugoligaške komunističke partije. Sada su očito svoji na svome, još samo nedostaje crvena petokraka.

Ima li kraja ovoj agoniji hrvatstva i Hrvatske, koja nam u miru uvijek izmigolji iz ruku i završi u rukama onih protiv kojim smo se borili za njezinu uzpostavu?!”, stoji na kraju priopćenja koje je uputio Josip Miljak, predsjednik HČSP-a.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.