Bosanskohercegovački Chuck Norris! (VIDEO)

Supermen iz Višegrada Slavko Šijaković (20) ima zapanjujuću fizičku snagu. Ovaj skromni mladić koji se na prvi pogled ni po čemu ne razlikuje od vršnjaka u stanju je da svakog dana satima radi najteže fizičke vježbe. Uradi tisuću sklekova i trbušnjaka, istrči 40 kilometara i poslije svega, kao od šale, za samo nekoliko sati sam istovari šleper uglja!

Među njegovim sugrađanima kruže šale kako čak i čuveni američki glumac i majstor borilačkih veština Chuk Norris zaobilazi Višegrad plašeći se Slavka. Međutim, ovaj povučeni i stidljivi mladić kaže da svoj nevjerojatni dar koristi samo za obavljanje sezonskih fizičkih poslova kako bi novčano pomogao roditeljima i mlađoj sestri.

Protiv nasilja

– Svakog dana se trudim da uradim po nekoliko poslova za dnevnicu od 20 do 30 maraka kako bih pomogao obitelji koja živi u izuzetno teškim uvjetim. Stalni posao ima samo moj otac, čija je plata 400 maraka. Inače, od malih nogu sam bio snažan tako da mi nije problem da svakog dana istrčim maraton po tri, četiri sata vježbam u teretani, a potom idem da radim na polju, istovaram kamione, cijepam drva i sve što mi se ponudi. Iskreno, ne sjećam se da sam se ikad umorio – priča Šijaković, a prenosi Press.

Među brojnim anegdotama koje Višegrađani prepričavaju u vezi sa Slavkovim nadljudskim podvizima izdvaja se i ona kako je nedavno, za samo nekoliko sati, potpuno sam istovario šleper sa 22 tone uglja za lokalni dom zdravlja!

[youtube id=”FkfOuNQlpCQ” width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)

24 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.