Poljodjelci ŽZH-a u utorak će blokirati Bijaču

Udruga poljodjelaca u Županiji Zapadnohercegovačkoj priopćila je kako za utorak, 19. travnja, planira organizirati prosvjed upozorenja zbog teškog stanja u poljoprivredi i, kako navode, maćehinskog odnosa Federalnog ministarstva poljoprivrede prema poljoprivrednim proizvođačima u toj županiji.

Poljodjelci traže žurni obračun i isplatu poticaja za biljnu proizvodnju u 2015. godini, odnosno izmjenu pravilnika o novčanim poticajima u kojima se, kako navode, ne može na leđa seljaka svaljivati uređivanje tržišta, a traže i žurno donošenje mjera potrebnih za zaštitu domaće proizvodnje, uvođenje prelivmana ili drugih mjera koje bi omogućile rentabilnu proizvodnju

”Ako do utorka ne dođe do ispunjenja zahtjeva, poljodjelci će održati prosvjed upozorenja”, navodi se u priopćenju te pojašnjava kako će se eventualni prosvjed održati na Graničnom prijelazu Bijača gdje će od 10.00 do 14.00 sati biti blokiran put.

(Fena)

5 komentara

  • Dajem pravo anonimnom.Ovako vise NE MOZE! Mislim da ovakve korupcije kao kod nas nigdje nema,da pod ovakvim uvjetima mi radimo i maksimalno iskoristavani od poslodavaca,bez djecijeg doplatka,bez Svetaca i praznika,a place puno za umrijet,a malo za zivjeti.Kukati ne vrijedi ,vec SVI na noge i u PROTEST, dokazati ovoj BAGRI da im je dosao KRAJ!!!!!!!!!!!!!!

  • Eto sad nema jere…ko vam je sad kriv..jere je uzimo sebi poticaja al je i vami davo..eto vam sad hdz pa ih opet izglasajte..

Komentiraj: