Ljubuški: Bez odobrenja odnio službenu dokumentaciju iz poduzeća

U srijedu u 16.00 sati u PU Ljubuški je pristupila službena osoba – djelatnik (30) JP ‘Parkovi’ d.o.o. i prijavila da je taj dan u 12:20 sati u prostorije JP ‘Parkovi’ d.o.o. pristupio T. B. (52) i zatražio na uvid te presliku službenih dokumenata koji se odnose na natječaj za mjesto direktora navedenoga poduzeća.

Prema navodima iz prijave 30-godišnji djelatnik JP ‘Parkovi’ d.o.o. je T. B.-u predao na uvid službenu dokumentaciju, istu je kopirao, te je T. B. rekao da mu istu ne može predati bez odobrenja Nadzornog odbora nakon čega je ušao u ured da se telefonski konzultira s članovima Nadzornog odbora što je T. B. (52) iskoristio, te se udaljio sa službenim dokumentima bez odobrenja službene osobe JP ‘Parkovi’ d.o.o.

O navodima iz prijave MUP ŽZH je izvijestio dežurnog županijskog tužitelja koji je ocijenio da opisane radnje sadrže obilježja kaznenog djela ‘Oduzimanje tuđe pokretnine’ iz čl. 291. KZ-a FBiH, te je naložio poduzimanje radnji u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela.

Policijski službenici saslušali su 30-godišnju službenu osobu JP ‘Parkovi’ d.o.o. u svojstvu svjedoka, a potom su pozvali T. B. (52) u službene prostorije gdje je isti, u nazočnosti branitelja, saslušan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti izvršenja kaznenog djela ‘Oduzimanje tuđe pokretnine’ iz čl. 291. KZ-a FBiH i gdje je od istoga, uz izdanu potvrdu, oduzeta navedena dokumentacija.

Nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški će podnijeti Županijskom tužiteljstvu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T. B. (52) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Oduzimanje tuđe pokretnine’ iz čl. 291. KZ-a FBiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.