Pogoršana situacija u HBŽ-u: Cijele obitelji završavaju u bolnici – Jabuka.tv

Pogoršana situacija u HBŽ-u: Cijele obitelji završavaju u bolnici

Zbog pogoršanje epidemiološke situacije u ponedjeljak je Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije održao sastanak na kojemu je istaknuto kako se posljednjih dana bilježi porast novozaraženih koronavirusom.

Iz Kriznog stožera pozvali su građane na savjesno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera.

U Hercegbosanskoj županiji 153 osobe su pozitivne na koronavirus, a po podatcima Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a, u Livnu je pozitivno 70 osoba, Tomislavgradu 35, Drvaru 28, Glamoču 15 i Kupresu 5.

Članovi stožera skrenuli su pozornost na to kako je klinička slika novozaraženih puno teža, te kako obolijeva sve mlađa dobna skupina stanovništva. Težina kliničke slike je takva da cijele obitelji završavanju na bolničkom liječenju.

O tome koliko je situacija ozbiljna govori i činjenica da je Covid odjel Županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” u Livnu dobrim dijelom popunjen, istaknuto tijekom sastanka.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Diana Mamić uputila je apel građanima zainteresiranim za cijepljenje protiv Covida-19 da se prijave svojim obiteljskim liječnicima u nadležne domove zdravlja, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada HBŽ)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.