Pogledajte pokušaj silovanja francuske novinarke u Kairu

Reporterka France 24 Sonia Dridi napadnuta je u Kairu tijekom izvještavanja za ovu francusku televiziju. Napad se dogodio na Tahrir trgu, na istom onom mjestu gdje je prošle godine napadnuta i silovana CBS-ova reporterka Lara Logan.

Dridi je objasnila cijelu situaciju rekavši kako je stajala na trgu i izvještavala kada ju je opkolila grupa muškaraca. Počeli su je dirati po cijelom tijelu, pokušavali joj svući odjeću te odvući je od kolege koji je bio na zadatku s njom i koju ju je pokušavao zaštiti.

“Konstantno ih viđamo, muškarce koji iskorištavaju žene”, rekla je Dridi govoreći o zemlji iz koje je izvještavala.

Francuskoj novinarki bi se vjerojatno dogodilo isto što i Lari Logan da je nije spasio kolega Ashraf Khalil, dopisnik magazina Time i France 24.

“Bilo je najmanje 50 muškaraca oko nas koji su nas napadali, ali Ashraf je me bodrio i spasio iz cijele situacije”, izjavila je Dridi, prenose francuski mediji.

[youtube id=”0AfdRthxOms” width=”600″ height=”350″]

Khalil je za Associated Press izjavio kako su okupljeni muškarci na prosvjedima, njih nekoliko, odjednom ‘poludjeli’ i krenuli prema njima.

“Ono što sam mogao uraditi je samo da je zagrlim, jako stegnem ruke oko nje. Bilo je teško reći tko je u tim momentima od ljudi koji su oko nas, pokušavao pomoći, a tko ju je pokušao ozlijediti”, naveo je Khalil.

Francuska novinarka je također izjavila da joj je u jednom trenutku netko od prisutnih govorio da uđe u kombi, ali da nije mogla biti sigurna radi li se o nekome tko joj želi pomoći ili je to samo bila zamka da je odvedu i siluju. Kako kaže, poslušala je kolegu i nije ušla u kombi.

Dridi se uspjela spasiti nakon što je zajedno s kolegom uspjela dotrčati do jednog restorana, gdje su zaključali vrata, a njih dvoje su tu ostali satima.

Napad na njihovu novinarku je potvrdila i francuska informativna TV stanica France 24.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.