Pogledajte kako izgleda unutrašnjost prvog državnog zatvora u BiH

U Vojkovićima kod Istočnog Sarajeva službeno je otvoren prvi državni zatvor, a Ministarstvo pravde BiH objavilo je fotografije i snimku na kojima se vidi njegova unutrašnjost.

Svečanu vrpcu prerezali su Josip Grubeša, ministar pravde BiH, i Johann Sattler, šef delegacije Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije.

Glavni izvor financiranja projekta bio je kredit Razvojne banke Vijeća Europe u iznosu od 19,3 milijuna eura, a BiH je uložila 6,45 milijuna eura.

Projekt je financiran i sredstvima granta IPA i Kraljevine Švedske u iznosu od 2 milijuna eura, donacijom Europske unije od 9,15 milijuna eura, tehničkom pomoći Europske komisije od 1,7 milijuna eura te donacijom SAD-a u iznosu od 200.000 eura.

Zatvor se prostire na 24.000 kvadratnih metara i ima 350 ćelija.

Na svečanom otvorenju je istaknuto da je riječ o najsigurnijoj zatvorskoj ustanovi u regiji koja je opremljena visokosofisticiranom opremom koja zadovoljava uvjete zatvora visokog stupnja sigurnosti, prenosi Klix.ba.

Zatvor će početi raditi u kolovozu, a prvi zatvorenici očekuju se u rujnu. Kaznu će ovdje služiti najteži prijestupnici u svim oblicima kriminala koje je izrekao Sud Bosne i Hercegovine.

Otvoren državni zatvor, poznato kad stižu prvi ”gosti”

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.