Pogledajte fotografije netaknute prirode iz okolice Širokoga Brijega

Članovi Hrvatskoga planinarskoga društva Čvrsnica u nedjelju su se spustili kanjonom rijeke Lištice od Bogodola do Širokoga Brijega.

Ovaj pothvat izveli su nakon što su jednom ranije išli u obrnutom smjeru, od Širokoga Brijega do Bogodola. Kako navode, penanje im je uvijek bilo lakše nego spuštanje, ali ponovno su uživali u netaknutoj prirodi.

Svaki zavoj ponovno je nosio drugačiju perspektivu te pogled u nešto novo, svaki skok drugačiju klimu, novi mikro svijet, skriven duboko, daleko od pogleda sviju, a tako blizu. Ponovno smo uživali te korištenjem alpinističkih tehnika bez problema se spustili u Široki Brijeg. Iz Bogodola smo krenuli u 8 sati, a u Širokom Brijegu bili već u 11.30 sati, navode iz HPD-a Čvrsnica, dodajući da su pravili i manje pauze tijekom ovoga ugodnoga spuštanja.

HPD Čvrsnica s HPD-om Prenj 1933 Mostar dogovorio je i izvedbu atraktivne staze, odnosno male “via ferrata” koja bi spojila Široki Brijeg i Bogodol te se nastavila dalje prema Čabulji i Velikoj Vlajni.

Time bismo dobili jednu atrakciju koja priča sama za sebe, a uspon bi bio s 230 na 1.780 metara, navode iz širokobriješkoga planinarskoga društva.

Nakon potpunoga uređenja, članovi dvaju Društava stazu bi službeno otvorili za sve zainteresirane.

Napravljena je lijepa priča te se nadamo da ćemo ubrzo završiti sve radove i da će ovom stazom proći dosta ljubitelja prirode, planinara i sviju ostalih koji uopće možda niti ne znaju da ovo postoji, navode iz HPD-a Čvrsnica, prilažući galeriju fotografija i najavljujući video.

(www.jabuka.tv)7 komentara

  • WAAAUUU ! MOĆNO NEMA ŠTA, samo treba urediti prilaz do ovog dijela, a sad zasad gotovo je nemoguće dovde normalno doći bez džipa i vratolomija

  • Automobilima ni jeepovima nije mjesto ovdje, tu se trebaju protrsiti i markirati staze za izletnike, za planinare, za ljubitelje prirode a nikakve automobile. Odlične slike i hvale vrijedna akcija HPD Čvrsnica koji se svojim volonterizom bore za bolje sutra svih građana Širokog i da Široki postane mjesto koje ima dosta sadržaja. Da bar imamo više ovakvih neprofitnih udruga, bilo rekreativnih, sportskih, ekoloških svima bi nam bilo bolje, jer čekajući da nam politika nešto napravi i dadne mi ćemo svi biti u crnoj zemlji bez da smo i pokušali nešto napraviti i ostaviti svome gradu i budućim naraštajima.

  • zar je netko mislio da džip more po sredini kanjona pičit kuda ni koza ne more ?? mislim s džipom po postojećim makadamskim kojima moreš i s običnim autom ali ćeš ga razvalit, prije svega preko Graca put do Lončar.mlinica i od D.Crnča pa prema Sajmištu i di je boksit kopan, tuda ima puteva ali su za džipa, a naravno da postojeće pješačke staze treba obilježit i očistit, a radi ovih poput ovog tupsona ‘Mi’ radi ovakvih primitivnih mozgova i događa nam se da kukamo na sve četri strane odakle otrovi u vodi koju pijemo kad evo pun ku..c tupsona koji bacaju smeće i svoja gov.na di god stignu pa i ovakve ”netaknute’ dijelove prirode iznad Širokog, koji će uskoro biti itekako taknuti ovim divljim deponijama koje domaće hablečine stvaraju kao krmad izmet u krmetarima

  • Mladi u Širokom koji koriste Borak za bilo kakva okupljanja, stvarno bi trebali povesti malo vise racuna. Nije u redu, ako nista za vidjeti, a da ne govorimo o drugim stetnim posljedicama posto se nalazi uz samu rijeku. A za HPD Čvrsnica sve pohvale, što prije osposobite ovu rutu da se more ‘malo prohodat. Svaka čast

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.