Pod stečajem nestala dva Mercedsova kamiona iz propale Rojsove tvrtke – Jabuka.tv

Pod stečajem nestala dva Mercedsova kamiona iz propale Rojsove tvrtke

Stečajni upravitelj Markuševac gradnje, propale tvrtke umirovljenog generala Ljube Ćesića Rojsa, Berislav Maksimović predao je izvješće u kojem je naveo da i dalje nema traga za dva Mercedesova kamiona “nestala” u stečaju tvrtke, a za kojima je i Ministarstvo unutarnjih poslova RH pokrenulo potragu lani u prosincu.

Stečajni upravitelj će zatražiti od MUP-a podatke o prebivalištu ili boravištu bivšeg zakonskog zastupnika te uputiti ponovno pisani dopis bivšem zakonskom zastupniku i osnivačima društva da obavijeste gdje bi se mogla nalaziti navedena vozila, istaknuo je stečajni upravitelj Maksimović, prenosi Index.hr.

Direktor odbija dati te kamione

Očito je i da bivši zakonski zastupnik Mladen Pešorda i dalje odbija predati navedena vozila, dodano je u izvješću te se predlaže donošenje sudskog naloga kojim će se tražiti naknade za neovlašteno korištenje nestalih kamiona od otvaranja stečaja Rojsove tvrtke u srpnju 2018. godine.

Pešorda je bio naveden kao direktor tvrtke.

Stečajni upravitelj predložio je i naknadu koja ne bi smjela biti manja od 100 niti veća od 1.000 kuna po danu za neovlašteno korištenje dva nestala kamiona Mercedes 4143 K Actros proizvedena 2002., čija se tržišna vrijednost procjenjuje od 30.000 do 40.000 eura.

Zaključno, Maksimović je predložio i sazivanje skupštine vjerovnika na kojoj će se donijeti odluka o naknadi štete za neovlašteno korištenje tuđe stvari.

Stečajni postupak nad Markuševac gradnjom otvoren je 2018., a uslijedio je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenom 2016. u kojem se navelo da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu od 822.373 kune. U prijedlogu Fine navodilo se i kako ta tvrtka ima samo jednog zaposlenog.

“Tko je jamio, jamio je”

Markuševac gradnja osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmet poslovanja navodilo se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, ali i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem te, između ostalog, promidžba, reklame i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara…

Rojs i njegova propala firma spominjali su se u javnosti i 2010. kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu koju je nekoliko godina ranije sam srušio za upravljačem bagera jer za nju nije imao dozvolu, odnosno potrebnu dokumentaciju. Kako se u medijima tada prenosilo, Rojs je poručivao da mu “dozvole ne trebaju jer je kuću rušio zbog Ive Sanadera” te da je bivši premijer na njega “vršio pritisak i učinio mu veliku štetu”.

(www.jabuka.tv/Foto: Igor Kralj/Pixsell)


16 komentara

 • Upravo tako,rjesenje misterije “gdje su mercedesi” i ostala vozila jeste u misterioznom Monitoru.
  Podobni su prodavali sluzbena vozila koja su se vodila na monitoru ko’ svoja vlastita …fora prijavljivali kradju a pare djelili sa lopinama iz monitora.

 • lipo pogledati listu uposlenih i pregledati njihove imovinske kartice. onaj koji je imao nagli boom na kartici ili računu glavni osumnjičeni za Mercedese.
  barem je to jednostavno.
  a ukoliko se ne misli ni pokušati tražiti Mercedese onda ne vidim smisla u objavljivanju ovoga. samo se sramote s tim kako su ne sposobni naći 2 velika teretna vozila. ne bi da je miš pa da su se sakrili u rupu. 😀

 • Sve smo mi imali i sve su to pokrali nasi domoljubi i lopovi… Hercegovacka banka, Monitor, Aluminij, Zitopromet, Soko, oprema od TV- HZ- HB, dionice koje su uzeli od branitelja kroz vrijedonosne papire koje su ovi lopinasi pretvorili u dionice i na kraju prodali u Sarajevo brokerskoj kuci.. Sve su nam pokrali i jos pljackaju kroz Eronet, Postu i glavna zila kucavica je EP- HB koju ce presusiti jako brzo tko i Aluminij..

 • Sta se pjenite brez veze pa Role je te kamione darova Tigru za kamenolom na Polugrini samo Tiger nema semu kako ih pribacit vamokarce.

 • Monitor je imao u opremi za graditeljstvo i montažu u niskogradnji i visokogradnji 1018 (tisuću i samnaest) strojeva i transportnih sredstava i sve je nestalo, sve! Kada bi tome nadodali i opremu i transportnu imovinu u tvrtkama od Livna, Tomislavgrada, Posušja, Gruda, Širokoga Brijega, Mostara, Čitluka i Međugorja, Čapljine, Stoca, Prozor-Rame, Uskoplja, Žapča, Orašja itd. došli bi do broja koji je nezamisliv u glavama današnjih prazno(puno)glavaca iz kp hdz. Ljudi moji, mi ovdje govorimo o dva kamiona kako bi zamaskirali imovinu nestalu a vrijednu više milijardi KM. Mali veliki Rojs je samo kurir i treba onoga tko je slao kurira na zadatke. HZ(R)HB je imala operativnu imovinu za izgradnju tisuće kilometara autoputova, željeznice, plinovoda i naftovoda, za povezati Moskvu sa Jadranskim morem i sve je nestalo, a mi opet pričamo o dva nestala kamiončića. Pa to je isto što se dešava u hrvatskoj politici, dok se kradu referendumi, uvodi rodna ideologija kroz istambulsku konvenciju i naseljavaju migranti temeljem Marakeškog sporazuma, dok nestaje Agrokor, Kraš, Aluminij, Soko, Žitopromet, dok pola milijuna Hrvata iseljava iz RH, dok nam Srbija servira mitološke nebuloze tipa Dare iz Jasenovca, drug Pljenković otvara pitanje navodne diskriminacije o fiktivnoj zabrani ulaska članovima hdz u jedan kafić u Rijeci i to za vrijeme potpune zabrane rada ugostiteljskih objekata? Hrvati su postali ravnodušni na sve i šute i baš ih briga i drže se one Rojsove poštapalice “Ko je jamio, jamio”. Jadni Rojs, idemo mu iskupiti nešto za preživljavanje, jer od generalske mirovine čovjek jedva preživljava. Treba uvesti obveznu uplatu svim zaslužnim članovima kp hdz kao što je i članarina za HGK, od po 100 Kuna mjesečno po stanovniku RH, ili uvesti pristojbu kod izdavanja putovnica RH od barem 1000 Kuna.

 • Moram reći, doista mi je žao, da je hrvatski narod potpuno politički zatucan i neobrazovan. Ali treba priznati, da Hrvati i nisu imali kada odgojiti prave političke elite, osobe visoke stručnosti, izvrsnosti, morala, i ono najbitnije, nacionalna osvještenost. Ovako, imamo obrazovane i stručne, ali kao da su u potpunosti bezosjećajni kada su u pitanju hrvatske istine, evo recimo primjer, kada Dodik izjavi da ih je trebalo sve pobiti na Bleiburgu, naša politička elita šuti. A šute ne zato što je to politički pragmatizam, već zato što su mentalni jugoslaveni, ne osjećaju to hrvatstvo u srcu, u duši, ne smeta ih. A to je tako zato što su Hrvati izmislili jugoslavenstvo, i to upravo oni, koji smatraju da je taj narod zatucan, možeš ih gaziti, a oni svi samo šute. Kad ovo shvatite, učinite si veliku uslugu, odmaknite se od tog ološa, znam da boli u srcu, gledati sav taj jugoslavenski ološ kako uživa, a vi, vaši preci, a sada vaša djeca, uvijek u nekom siromaštvu.

 • Svaka ti je mistu, bravo.Svezali se Rojsa samo zato što je reka istinu o svemu kroz frazu ko je jamio jamio? Znam ja, nije ni on nevinašce ali on je najmanji krivac što je sve propalo od inžinjerije.
  Ptice na grani znaju kakva je operativa građevinsko inžinjerijska HB, koja bi dosad završila dvi autoceste na ovom koridoru V C-koji se gradi petnaest godina i sam Bog zna kad će ga završit.
  Rojs je tu bio sitna riba ,onako prost i sirov ali lopov sigurno nije, nego su ga iskoristili ovi puno veći mafijaški igrači kojima je lova na srcu prvenstveno a domoljublje na zadnjem mistu.
  Tu je Rojs ispa naivan , iskoristili su ga, on je kriv ,njega tuže a strojeva nema i nema.
  Zato je Rojs reka ko je jamio jamio i tu je on ispa naivan, mada naivni Hrvati nemaju pojma i misle kako je Rojs tamo neki super bogataš koji grca u milijunima a siromašniji je od crkvenog miša.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.