Plenković: Pogledao sam snimke napada, vidio sam da napad nije mogao biti bilo gdje

Premijer RH Andrej Plenković pred novinarima je u Bruxellesu gdje se na dvodnevnom summitu sastao s liderima EU dao je svoj novi osvrt o napadu na Markovom trgu i polemiku koja se u javnosti stvorila.

Naime Plenković je jučer kazao kako treba istražiti je li on osobno bio meta 22-godišnjeg napadača koji je pucao pred vladom i teško ranio policajca, a zatim je potpredsjednik vlade i ministar branitelja RH Tomo Medved kazao kako “čitav niz pokazatelja govori da je meta napada na Markovom trgu bio osobno premijer Plenković”.

Plenković je iz Bruxellesa odgovorio predsjedniku RH Zoranu Milanoviću koji mu je jučer poručio da je napad mogao biti i negdje drugdje.

Moja poruka je istinita. Predsjednik jako dobro zna što i kako je govorio i kako je djelovao. Svjestan je on, on je dovoljno pametan i dovoljno perfidan da jako dobro zna o čemu se radi. Ako i kad bude prigode, možemo nas dvojica o tome razgovarati, on to zna, započeo je Plenković, prenosi Index.

Ustvrdio je da je pogledao snimke napada i da se to nije moglo dogoditi bilo gdje.

Što se tiče njegove teze da se ovaj napad mogao dogoditi bilo gdje, ja sam za razliku od njih koji misle da je to moglo biti bilo gdje, čujem da je to rekao i gospodin Grbin, kao predsjednik vlade u zgradi u kojoj sam šef otišao pogledati snimke napada jasno se vidi da to baš nije trebalo biti bilo gdje, nego je baš s namjerom, s predumišljajem bilo na Trgu svetog Marka gdje je zgrada vlade.

Dakle počinitelj ovog zločina nije otišao na Pantovčak, nije otišao u sjedište gospodina Grbina u Novu Gradišku, nije otišao na neku drugu adresu. Došao je baš ispred zgrade vlade i zato vjerujem da će kriminalističko istraživanje koje traje utvrditi zašto je došao baš tamo, rekao je Plenković.

Plenković: Treba ispitati jesam li osobno bio meta napada

(www.jabuka.tv)


24 komentara

 • Kakva demagogija. On je već utvrdio šta policija treba utvrdit, a čitavu tragediju koristi za napade na cijelu opziciju. Bravo.

 • Anemicar se razumije i u vojnu strategiju. Bolesno od premijera.Na mrtvu decku i rankenom policajcu on skuplja sebi pojene. Kao on u svemu ovome bitan…

  • Eto nije bitan on tu, sasvim je sporedan .
   Naravno on skupja poene a ne oni koji daju izjave prema kojima je sporedno pucanje po ljudima već uzroci za koje ONI naravno znaju koji su to doveli do toga da mladić puca. Tupavi Penava i narkoman mrzitelj normalnih Hrvata Bujanec svastičar kao da se nadaju i smatraju da bi nirmalno bilo da tisuće idu pred zgradu Vlade…
   Naravno sada je “anemični oredstavnik Bruxellesa” uglađeni Europejac izgubio konce i uvijek orema njihovom gubi konce iako je razvalio konkurenciju na izborima.
   Samo nastavi Andrej! Neka crkavaju od zavisti krkani koji ni hrvatskim ne vladaju, kada nemaju šta onda čovjeka proglase komunjarom

 • Sad ce ovi fanovi Bujice s komentarima o anemiji, Bruxellesu, Plen kim un ….
  sve komentari zavidnih “narodnjaka” poput Penave Bujaneca koji su deficitarni na intelektualnim područjima,željnih prihvaćanja šire populacije koju naravno ne mogu dobiti .
  Ne smije čovjek dirnuti u njihovu osjetljivu guzicu jer znaju da su krivi i da su hranili medije i portale s ovakvim negativnim izjavama o “propasti” Hrvatske u zadnjih 30 godina .
  Propada Hrvatska? U odnosu na koje vrijeme? Jugoslavensko? Ratno? Početak 2000ih i Račana Sanadera?
  Upravo suprotno, RH je sada nikad bolja kao država a to ovi mrze jer smatraju da oni sa svojim stavovima imaju “pravo prvenstva” u određivanju hrvatstva svih ljudi u politici.
  Trebao bi svastičar i narkoman poput Bujaneca stvarati premijere 😂😂

 • Ne govori ništa o Pupavcu koji je skočio u obranu koljača sa ovčare. Ni riječi, mrtva tišina. A sad je pokrenuo kompletnu vojnu mašneriju. Čudesa.

 • Plenkoviću je taman idealno došlo da optuži sve one koji su protiv njega i samom sebi doda na vrijednosti. Niže je od onog što sam mislila da je. I kao muškarac i kao državnik.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.