Plenković o pucnjavi: Ovo nas sve skupa dovodi u novu situaciju

Na Markovom trgu je jutros upucan policajac. Ranjeni policajac prevezen je u Vinogradsku bolnicu, u kojoj je operiran, a ravnatelj bolnice poručio je kako je u stabilnom stanju.

Policija je tragala za napadačem od trenutka pucnjave, a na koncu je njegovo tijelo pronađeno na Jabukovcu. Policija je izvijestila kako je napadač počinio samoubojstvo.

Premijer RH Andrej Plenković stigao je jutros oko 9 sati na Markov trg i u vladu, ali nije dao izjavu medijima. Ranije je na lice mjesta stigao ministar Tomo Medved, koji je kratko prokomentirao kako je Hrvatska sigurna zemlja.

Prema informacijama koje imamo sada riječ je o teškom pokušaju ubojstva, a počinitelj je počinio samoubojstvo nedugo nakon događaja. Policija i DORH će ispitati kako se sve dogodilo, o motivima nemamo novih saznanja. Policajcu želimo brz oporavak i ima svu našu potporu kao i njegova obitelj, rekao je premijer RH.

Plenković je rekao kako Hrvatska ima kulturu otvorenosti i kako su na Markovom trgu sabor, vlada i skupština i kako su dostupni svima.

Po trenutnom režimu ovdje su moguća i javna okupljanja, ali ovo nas sve skupa dovodi u jednu novu situaciju, rekao je.

Na pitanje može li se Markov trg zaštititi, kaže da može.

Ovo je vrlo kompleksno, da bi se sve zatvorilo, moramo imati slobodne prometnice okolo da to omogućimo, rekao je.

Novinari su ga pitali što bi bilo da se sve dogodilo u četvrtak u 10 sati kada je sve puno novinara.

To bi bilo jako loše, odgovorio je.

Zagreb: Kod Markova trga ranjen policajac, napadač počinio samoubojstvo

Ne bih dovodio u vezu performans ovih koji imaju veliku plaću u Bruxellesu pa ovdje petkom iskrcavaju lubenice s ovim događajem, odgovorio je na pitanje novinara ima li Sinčićev performans veze s ovim.

Novinari su pitali premijera RH ima li odgovornosti Božinovića.

Nema njegove odgovornosti. Vidim da je krenulo u tom smjeru… Nema njegove odgovornosti, rekao je premijer.

Božinović se potom obratio medijima.

Ovakve situacije moguće je izbjeći jedino ako se sve zatvori, rekao je.

Božinović je dodao i kako bi sigurno bilo bolje da su ove institucije negdje drugo.

Nije lako preseliti ove institucije koje su tu duže od desetljeća, dodao je, piše Index.

Na pitanje što su napravili po pitanju sigurnosti, kaže da su sigurnosne službe razvile nekoliko scenarija te kako će se vidjeti što će se primijeniti.

Onaj incident je vrlo ozbiljno shvaćen. Postoje tri elaborata, rekao je Božinović govoreći o Sinčićevom performansu nakon kojega je premijer naredio ministru da razmotri sigurnosna rješenja.

Jedna novinarka je pitala i kako je moguće da nitko od policajaca nije vidio kako muškarac dolazi s puškom na trg.

To je, gospođo draga, jedno hipotetsko pitanje. Nemoguća je misija da se nekoga tko je odjeven na način na koji je moguće da nosi oružje ispod zaustavlja, rekao je i dodao kako se čini sve da se donesu mjere koje će se koristiti.

(www.jabuka.tv | Foto: Hina)


2 komentara

  • Ne smin više u kući komentirati politiku. Ne smin spominjat Čovića i adeze, a jopet ne smin niti lagat dici i odgajati ih u zabludi jer će najebati u društvu. Jedino u Njemačku, jer tamo uvik dođeš nared, važno se samo uredati i niko te neće izgurat.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.