Zagreb: Kod Markova trga ranjen policajac, napadač počinio samoubojstvo

Kod Markova trga u Zagrebu ranjen je policajac, a kasnije je objavljeno kako je napadač počinio samoubojstvo.

Od 8:06 sati zagrebačka policija je na nogama. Intenzivno su tragali za nepoznatim muškarcem koji je, iz još uvijek nepoznatog razloga, ozlijedio policijskog službenika iz vatrenog oružja na Markovom trgu, ispred zgrade Vlade RH, javlja N1.

Ravnatelj Vinogradske bolnice Mario Zovak je rekao da je ranjeni policajac stabilno te da su mu vitalni znakovi u redu. Sada ide na CT prije daljnjih postupaka. U napadu je zadobio četiri prostrijelne rane: dvije na lijevoj ruci i po jednu sa svake strane trupa.

Oko 9:02: Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja, objavila je policija.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić javlja da je policajac koji je upucan pred zgradom Vlade bio pripadnik osiguranja.

Prve informacije:

Prevezen je u bolnicu. Kako javlja reporterka N1, policajac je ležao na tlu i bio je svjestan te komunicirao s liječnicima. Stigli su policajci s pancirkama koji čuvaju Markov trg. Počinitelj je za sada u bijegu.

Na policajca je navodno pucano iz puške, a napadač se nakon pucnjave žurno udaljio s Markovog trga. Navodno je pušku dopremio pred zgradu Vlade u nekakvim kolicima.

Također kažu da se, prema riječima očevidaca, radilo o rafalnoj paljbi.

Čuo sam pucnjavu, ovoga nije bilo za vrijeme rata, rekao je jedan građanin.

Kako navodi N1 ranjenog policajca oko 8:20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu.

Ne mogu vam reći više od onoga što je poznato. Utvrdit ćemo sve. Čekamo da policija odradi svoj dio posla i da se počinitelj uhvati. Znam da policija lovi počinitelja. Možemo reći da je Hrvatska sigurna zemlja, kazao je hrvatski ministar Tomo Medved.

Trenutno sve raspoložive policijske snage u Zagrebu su tragale za počiniteljem. A na Twitteru se oglasio i MUP RH otkrivši kako je došlo do pucnjave.

(www.jabuka.tv)