Plenković: Imamo dovoljno potpisa; prioritet stvoriti stabilnu Vladu s Mostom

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak da imaju dovoljno potpisa potpore njemu za mandatara istaknuvši kako mu je prioritet stvoriti stabilnu Vladu u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina, a svi ostali su dobrodošli.

“Imati ćemo više nego dovoljan broj potpisa, to je sasvim izvjesno. No, moj je prioritet i stav Nacionalnog vijeća HDZ-a je bio da stvaramo Vladu u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina. Svi ostali su dobrodošli,” kazao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan koliko ima potpisa potpore saborskih zastupnika za mandatara.

Smatra kako su potpisi niza saborskih zastupnika i stranaka signal njihova dobrog osjećaja da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebna stabilna parlamentarna većina i Vlada. “Cijenim sve one koji su u tom smislu spremni dati potporu uoči odlaska na konzultacije kod predsjednice Republike Hrvatske”, poručio je. Na ponovni upit koliko imaju potpisa, kratko je odgovorio: “Dovoljno, imamo ih i više nego što treba”.

Plenković nije konkretno odgovorio na pitanje jesu li Mostu ponudili rotirajuće mjesto predsjednika Sabora. Rekao je kako će prvo Mostu prepustiti da prijedlog koji je bio na stolu prvo razmotre u okviru njihova Nacionalnog vijeća. Najavio je i da će u petak Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalno vijeće izvijestiti o pregovorima i nakon toga dogovoriti paket.

“Mislim da je paket racionalan, razuman i odražava partnerske odnose koji su ključ funkcioniranja Vlade”, naglasio je. Ponovno upitan je li se u tom paketu nalazi i ideja o rotirajućem mjestu predsjednika Sabora, rekao je kako rade na “kreativnom europskom rješenju”. Upitan je li HDZ spreman, i po cijenu prekida pregovora s Mostom, ne odustati od mjesta čelnika Sabora, odgovorio je da uopće nema takve napetosti. Drži kako u pregovorima s Mostom uopće nisu u situaciji koja bi bila neka tenzija i koja bi dovela do nečega što ne bi bio dogovor.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, upitan misli li da bi bilo bolje s Mostom nezavisnih lista ili bez, odgovorio je kako je matematika tu jasna jer se točno zna koliko je glasova saborskih zastupnika potrebno da bi se imala većina. “Naš prvi strateški partner je Most, ali to ne znači da ne postoji i alternativa”, kazao je Brkić.

(Fena)

 


2 komentara

 • E moj Plenkoviću, mislio sam da si pametniji barem malo od Karamarka ali i ti i on dte tu negdje , otprilike srednja žalost. Most ,isto ucjenjuje HDZ danas, kao što je prije deset mjeseci ucjenjivao Karamarkov HDZ.
  Mostovci su od samog početka pročitani kao jedna licemjerna, liberalno profitna, i socijalno neosjetljiva, interesna skupina , koju povezuje samo jagma za vlašću i borba za što više ministarskih fotelja.
  NEMOŽEŠ ,AKO SI POŠTEN ,ISKREN I PRAVIČAN JEDNO PRIČATI PRIJE IZBORA A NAKON TIH ISTIH IZBORA POKAZUJEŠ SE U PRAVOM SVIJETLU, ONAKAV KAKAV DOISTA I JESI. Nezasitan, siromašan duhom i dobrotom, lažno i licemjerno pun sebe i gladan vlasti koja ti daje deset puta više upravljačke moći, nego što si brojem birača zaslužio.
  Cijelo vrijeme uporno, pomalo bolesno i patološki shizofreno,ponavljaju mantru o borbi za hrvatske interese i prava nmalog čovjeka a onda svojim pravim licem, prevrtljivim i oholim pokazuju da im je jedino stalo do profita i fotelja.
  Dovoljno je otići na njihove internet stranice i vidjeti tko su oni kao stranka i interesna skupina , kako funkcioniraju , kakav im je politički program i nitko razuman im ne bi dao glas.
  Jedna skupina oholica, prevrtljivaca, lažova i kleptomana, koja ima u svom programu najgore odlike anarho liberalnog ,bezdušnog kapitalizma(tzv.divlji kapitalizam) koji je u proteklim desetljećima širom srednje i istočne Europe pokazao svoje pravo, bezdušno, profitno -kapitalističko lice.
  Zavaravati hrvatske ljude i javnost “sapunicama i bajkama” koje rado ulaze i sjedaju u mnoge “naivne”uši , kako bi se dokopali ne malog djelića sudbene, i zakonodavne, gospodarske i javne moći-doista mogu samo oni jakog želuca i bezdušne strasti u neskrivenoj želji za vlašču i moći koje im daje prljava politika.
  Kao što sam napisao prije otprilike tri mjeseca i dalje pišem i tvrdim isto;Rušili su Karamarka i HDZ u prošlom sazivu Sabora, rušit će i ovu vladu s Plenkovićem na čelu čim im se ukaže prva prilika ili prigoda.
  jEDNOSTAVNO, TO IM JE U PRIRODI. Oni neznaju drugačije nego rušiti , dijeliti, svađati i kititi se lovorikama koje ima kao snubljivcima i lažovima ne pristaju ili bolje rečeno kao takvima savršeno pristaju.
  Plenković, izgleda ne zna da je uzeo zmiju u njedra a nju kad uzmeš k sebi , ona (zmija) prije ili kasnije će te ugristi i učiniti ono što joj je u prirodi.
  Srušili su prošlu vladu , srušit će i ovu. SAMO ĆE TRAŽITI PRVI TRENUTAK, PRAVU PRILIKU I POKAZAT ĆE SVOJE PRAVO, POHLEPNO, SEBIČNO I GRAMZIVO LICE.Tko s njima bude tikve sadio ,itekako će mu se o glavu razbiti.
  Sklon sam vjerovati da je HDZ, napravio krucijalnu pogrješku ,inzistirajući da su i mostovci prvi partner. Sa oholim i bezdušnim ljudima koji gledaju samo na sebe , na svoje sebične i uske interese ne može se graditi bolja Hrvatska.
  S takvima nema bolje budućnosti za hrvatske ljude i to će se pokazati uskoro.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.