HRS pozvao Tužiteljstvo BiH na uhićenja zbog (ne)izbora u Mostaru

Iz GO Mostar Hrvatske republikanske stranke pozvali su Tužiteljstvo BiH da ”sa jednakim žarom s kojim tretiraju Milorada Dodika i ostale, iskoriste zakonske mogućnosti i pozovu na saslušanje odgovorne za neprovođenje odluke Ustavnog suda za izbore u gradu Mostaru”.

Samo nekoliko dana nakon održanog referenduma u RS-u trebalo je Tužiteljstvu BiH za iskoristiti zakonsku mogućnost i u svojstvu osumnjičenih pozvati vlasti RS-a zbog ”odbijanja, sprječavanja ili onemogućavanja izvršenja konačne i izvršne odluke Ustavnog suda”. Saslušanje ”osumnjičenih” je zakazano za 10. listopada.

GO Mostar HRS-a postavlja pitanje Tužiteljstvu, kada je zakazano saslušanje osumnjičenih za ”odbijanje, sprječavanje ili onemogućavanje” izvršenja odluke Ustavnog suda po pitanju Mostara?

Također, Tužiteljstvo je još i prije održavanja Referenduma u RS-u u izjavama za medije ”prepoznalo” eventualne osumnjičene za kršenje zakona po tom pitanju (dakle, prije počinjenja samog djela), iz HRS-a postavljaju pitanje tko su, nakon 5 godina, osumnjičeni zbog neprovođenja Odluke Ustavnog suda po pitanju izbora u gradu Mostaru?

Osvrnuli su se i na izjave Valentina Inzka koji inače ”očekuje od svih relevantnih institucija da provedu punu istragu” optužujući ”vodeće političke stranke za ovo cinično i sramotno nepoštivanje građana Mostara”.

Odluka Ustavnog suda je donesena 2011. i odnosi se na dio odredbi nametnutih od OHR-a. Dakle, prvo OHR ”cinično i sramotno” ne poštuje građane Mostara, pa tek onda političke stranke. Dalje, nisu ”političke stranke” odgovorne što smo mi u BiH blagoslovljeni prisustvom osoba poput Inzka i sličnih koji nam u maniri suvremenih kolonizatora diktiraju političko društvene odnose i obveze, pa imaju mogućnost nametati zakone koji padaju na Ustavnom sudu. Ono što se svakim danom pitamo jeste, znaju li poreski obveznici zemalja PIC-a kakve ”vrhunske” stručnjake plaćaju u BiH, navodi se u priopćenju.

Javno su iz GO Mostar HRS-a pozvali Tužiteljstvo BiH da iskoristi zakonske mogućnosti, te nakon 5 godina pokrenu istragu i privedu osumnjičene za ”odbijanje, sprječavanje ili onemogućavanje” provedbe odluke Ustavnog suda po pitanju izbora u Mostaru.

”Pokažite jednako htijenje i žar s kojim tretirate Milorada Dodika i vlasti RS-a, pa istražite tko uistinu onemogućava već dva izborna ciklusa izbore u Mostaru. Zar je institucijama BiH važniji Milorad Dodik od žitelja grada Mostara? Pozivamo i Valentina Inzka da iskoristi svoje ovlasti kolonijalnog namjesnika, ali ovaj put za dobro domicilnog naroda i, ukoliko se Tužiteljstvo ogluši, pozove ih na djelovanje po ovom pitanju ili jednostavno sam nametne implementaciju Odluke Ustavnog suda”, poručili su iz GO Mostar HRS-a.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Pozivamo i da uhite pojedine clanove HRS posebice u Sirokome gdje pozivaju na radikalne promjene i cesce uplate bingo i kladionicarskih listica jer jedino to i znaju pardon ne znaju…tzv pozivatelji na promjene a pozivaju se na zds…..jadno i plus sve im poslove pronasao hdz bih i hdz 1990 i dijelom oni iz sdp zato hrs de bgt…zasutite vec jednome ili radite nesto korisno a ne samo tzv saopstenja a veliki hrvata bgt…

  • Koliko je u narodu poznata ravinho je tetkica…..prvo dao radi b pa onda davao lijanovicima kazu da sada daje i amerima umjesto njih dvojice…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.