Plenković i Stier na međunarodnoj konferenciji Hrvatske Paneuropske unije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, euro-zastupnice Dubravka Šuica i Marijana Petir, predsjednik Međunarodne Paneuropske unije Alain Terrenoire bit će, između ostalih, govornici na ovogodišnjoj međunarodnoj konferenciji Hrvatske Paneuropske unije koja se održava u Zagrebu od 21. do 23. listopada.

Konferencija pod nazivom Integracija ili dezintegracija Europske Unije – paneuropski odgovor i perspektive integracije u Jugoistočnoj Europi četvrt stoljeća poslije počinje u petak, 21. listopada u 17 sati u Staroj gradskoj vijećnici, a nazočnima će se na početku obratiti ministar Stier, predsjednik Terrenoire, te kao domaćin predsjednik Hrvatske Paneuropske unije i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

Šuica i Petir govorit će također u petak na panelu Izazovi europske dezintegracije i perspektive integracije.

Premijer Plenković sudjelovat će u radu konferencije u subotu, 22. listopada te u 12 sati govoriti na temu Europske integracije u Jogoistočnoj Europi četvrt stoljeća poslije.

Na konferenciji će govoriti i predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine Vanja Gavran i počasni predsjednik Franjo Topić.

Na konferenciji će sudjelovati i predstavnici Paneuropskih organizacija iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Španjolske i Švicarske, a na kraju će biti usvojena i Paneuropska deklaracija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.