Pogledajte kako će izgledati rekonstruirana Zračna luka Mostar

Zračna luka Mostar u 2017. godinu ući će s novim izgledom i mnogo boljom opremljenosti nego što je imala prethodnih godina. Trenutačno su u tijeku radovi na objektu terminala mostarske zračne luke. Radovi na ovome objektu trebali bi biti gotovi do početka prosinca.

“Iz IPA fonda dobili smo 250.000 eura. Sada ulažemo svoja sredstva, a oni će nam po završetku radova refundirati novac. Zgrada će imati znatno veće kapacitete nego ranije, suvremeno je opremljena i osiguran je brži protok putnika. Osim rekonstrukcije zgrade, iz istih sredstava financirali smo kupnju ambulantnoga vozila, što je bilo nužno radi sigurnosti putnika”, rekao je za Večernji list jedan od čelnih ljudi Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

Najperspektivnija gradska tvrtka dobila je i sredstva od Ministarstva prometa i veza Federacije BiH koja su također uložena u kupnju nove opreme.

“Kupili smo vatrogasno vozilo, postavili dizalo za invalide te unaprijedili sigurnosno stanje u Zračnoj luci Mostar. Sve to obavljeno je zahvaljujući sredstvima Ministarstva prometa i veza FBiH i ministru Denisu Lasiću. Ovim putem želimo im zahvaliti”, ističe sugovornik Večernjeg lista.

zracna_luka_mostar2

Treba napomenuti kako je i Grad Mostar u ovoj godini uspio odvojiti određeni iznos novca za Zračnu luku Mostar, što je također bilo značajno za ovu instituciju.

Uz to, kako je rekao Đuzel, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je kako će gradske vlasti iduće godine financijski potpomoći projekt dovođenja jedne niskotarifne zrakoplovne kompanije u Mostar, navodi Večernji list.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.