Plenković i Pompeo razgovarali i o BiH

Hrvatski premijer Andrej Plenković i američki državni tajnik Mike Pompeo razgovarali su u ponedjeljak telefonom o borbi protiv pandemije Covida-19 te o bilateralnoj suradnji Hrvatske i SAD-a, priopćeno je iz vlade RH.

U razgovoru, koji je inicirao državni tajnik Pompeo razmijenjena su mišljenja i najnoviji podaci o situaciji s pandemijom koronavirusa te je kao prioritet naglašen pronalazak cjepiva i lijeka, priopćeno je.

Plenković je izrazio sućut državnom tajniku Pompeu zbog velikog broja žrtava pandemije Covida-19 u SAD-u, izrazivši nadu u oporavak zaraženih.

Državni tajnik Pompeo čestitao je hrvatskom premijeru na dosadašnjem tijeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske uniji i održanom Zagrebačkom summitu. Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Premijer je naglasio kako hrvatski narod u BiH podržava proces euroatlantskih integracija BiH. Posebno je naglasio da Hrvatska podržava sve reformske procese koji podrazumijevaju jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH, priopćeno je iz vlade.

Razgovaralo se i o uključenju Hrvatske u program izuzeća od viza te potpisivanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

(Hina)


6 komentara

  • Otkad si ti glasnogovornik hrvatskog naroda u BiH??
    Samo nas ti nemoj branit molim te, pozabavi se sa svojom lopovskom družinom, a nas pusti na miru kad te je već strah reći amerikancima bilo što protiv njihovih ljubimaca iz sarajeva i ostatka džamahirije. Kako ne znaš dignut glas protiv ‘antifa’ isilovaca koji pokušavaju zabraniti održavanje katoličkih misa u srcu europe?!

    • ti bi da poslušnik priča protiv svojih šefova? Nećeš to čut od njega. Kurvetina ostaje kurvetina i zaboli njega briga za moral i poštenje

  • Plenkovic brani hrvate u BiH, Dubravka Suica, Jandrokovic, Seks, Kosorka, Mesic, Sanader, svi su nas branili ovi i zato i jesmu tu gdje smo… Njonjo nas brani ha, ha, ha..

  • Na koji to me način brane osim što uplate anti kvesiću i hdz lignjama 40 mil kuna godišnje??
    Podržavaju nekakav put euroatlantskih integracija, ma čega jeste vi zdravi?! ova država je na aparatima već 30 godina zašto to ne smiju mekušci i lignje iz hdz-a priznat, neće da se zamjere vladarima svojim… kako će ovaj propali eksperiment u išta uć?? 3 predsjednika, 3 naroda, 3 jezika, 3 razine vlasti i naravno 3 lijepe pm, samo u to može ova tvorevina uć

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.