Pjesma širokobriješkog franjevca proglašena duhovnom pjesmom godine

Širokobriježanin fra Luka Ćorić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije na službi u SAD-u, dobitnik je godišnje nagrade za duhovnu pjesmu godine Radiopostaje Mir Međugorje za skladbu ”U križ zagledan”.

Fra Luka je skladao glazbu, dok je stihove napisao jedan drugi hercegovački franjevac fra Dragan Bolčić.

Budući da je fra Luka na službi u Chicagu nagrada će mu biti uručena naknadno, a iz SAD-a se obratio porukom u kojoj je pozdravio sve slušatelje Rradiopostaje Mir Međugorje i čestitao ovaj 26. rođendan.

Neka Bog blagoslovi sve vaše daljnje napore koje ulažete u kvalitetu programa koji je prepoznatljiv kako Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, tako i diljem svijeta, kazao je fra Luka koji se osvrnuo i na svoju nagrađenu pjesmu ”U križ zagledan”.

Iako je objavljena kao posljednja pjesma, ona je u stvari nastala 2016. godine i prvotno nije zamišljena da bude kao pjesma, jer radilo se više o osobnom iskustvu koje je kasnije pretočeno u stihove, dakle iza nje se krije osobna priča.

Fra Luka Ćorić proslavio Mladu misu na svom Brigu

Za tekst pjesme je zaslužen naš fra Dragan Bolčić, inače poznat po svojim dubokim promišljanjima i tekstovima i poeziji, a prijateljski bratski odnos nas dvojice je kasnije urodio plodom jedne takve suradnje i pored pjesme ”U križ zagledan” fra Dragan je također i autor stihova pjesama ”Tvoj” i ”Pod okriljem noći”, kazao je fra Luka za Radio Mir Međugorje, koji je najavio i svoje buduće glazbene projekte.

Premijerno predstavljena nova pjesma fra Luke Ćorića

Istina, prošlo je malo dulje vremensko razdoblje od posljednje pjesme koju smo objavili. Međutim, ove tri pjesme koje su dostupne na YouTube kanalu su nastale spontano, bez namjera da se moraju objaviti u određeno vrijeme, ili kako bi smo rekli, po narudžbi. Tako, vjerujem da će pjesme ubuduće nastajati sličnim tempom, odnosno samim djelovanjem Duha Svetoga.

Iskreno, od srca zahvaljujem svim slušateljima koji su glasovali za pjesmu ”U križ zagledan” i zaista mi je drago da Bog i na takav način djeluje na srca slušatelja, da kroz melodiju i stihove dotiče srca ljudi, kazao je fra Luka Ćorić, a pjesmu možete poslušati i spot pogledati na njegovom YouTube kanalu.

Širokobriješki franjevac fra Luka Ćorić predstavio svoj prvi spot za pjesmu ”Tvoj”

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Krasiva, krasno, i prekrasno i pjesma i spot, ne znaš što ti više privlači pažnju.
    Zanimljivo, pjesma je posvećena Kralju ,Kristu Kralju, Kralju nad svim stvorenjima i nad svem stvorenom na Nebu i Zemlji i stoga zaslužuje veliko poštovanje..
    A zanima me što piše kako je Fra Luka u Čikagu, pa ja san ga prije manje od dva miseca viđa na BRIGU PA I MISU JE GOVORIO u jedanaest sati nediljom.
    Mislio san da je kod nas tu negdi u župi u Hercegovini, pročitah Amerika, pa ne znam je li to točno?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.