Širokobriješki franjevac fra Luka Ćorić predstavio svoj prvi spot za pjesmu ”Tvoj”

Mladi širokobriješki franjevac fra Luka Ćorić (26) u srijedu navečer je predstavio svoj prvi spot za novu pjesmu ”Tvoj”.

Spot je sniman na više lokacija u Chicagu u kojem je fra Luka trenutno na službi.

Pjesma pokušava dočarati dinamiku odnosa između Bogu posvećene osobe i Boga. Izazovi pred kojima smo stavljeni odražavaju trajnu napetost izbora u stvarnosti u kojoj živimo.Vjerujem da se takvo iskustvo može proširiti i izvan redovničkog tj. svećeničkog konteksta jer se naš kršćanski identitet nalazi pred raznim udarima iz svijeta kao i sumnjama koje nas dovode pred odluku, izbor, izjavio je fra Luka Ćorić za Jabuka.tv.

Bog nas poziva da budemo u njegovoj prisutnosti, ali nam i daruje slobodu da se odazovemo, dodao je fra Luka koji potpisuje i glazbu.

Stihove pjesme ”Tvoj” potpisuje mladi franjevac fra Dragan Bolčić.

Riječi nisu prvotno napisane s ciljem da postanu pjesma. Izrasle su iz osobnoga odnosa s Gospodinom, gdje sam svoja iskustva najprije zbio u nekoliko rečenica u tri kratke meditacije uopće ne sluteći da bi mogle imati poetsku formu. U međuvremenu, budući da smo fra Luka i ja prijatelji, potaknuo me je napisati neku pjesmu. Kako prethodno napisah, tada sam neke zapisane misli preoblikovao u poetski izričaj. I tako je pjesma ubrzo nastala, kazao je za portal Jabuka.tv autor stihova fra Dragan.

Za aranžman i produkciju bio je zadužen Damir Shegich dok Jelena Grbavac bila koordinatorica za produkciju. Spot je režirao i snimio Nikola Meteš.

Na dirljiv tekst fra Dragana Bolčića i sjajnu vokalnu-glazbenu interpretaciju fra Luke Ćorića odlučili smo u spotu prikazati suprotstavljene krajnosti između osobnog lutanja i pronalaženja u vjeri kojeg svi prolazimo. Stoga su i kadrovi složeni tako da prikazuju konstantan odgovor na tu dimenziju nutarnje borbe – boje naspram sivila, sunce naspram hladnog i smrznutog, te naposljetku crkvenog i svetog naspram urbanog i svjetovnog, objašnjava nam Meteš.

Spot je sniman nekoliko dana, a iako je najavljen samo izlazak pjesme, fra Luka je svoj prvi spot pustio kao iznenađenje što je izazvalo salve pozitivnih komentara.

S minimalnom opremom i punim srcem kreativnosti je malobrojni tim u sastavu fra Luke, Jelene Grbavac, naše koordinatorice za produkciju, i moje malenkosti krenuo u snimanje po mnogobrojnim lokacijama i raznolikim vremenskim uvjetima diljem Chicaga. Crkvene scene snimljene su u hrvatskim župama Presvetog Srca Isusova i Blaženog Alojzija Stepinca, te ispred franjevačke crkve St. Peter’s in the Loop, zaključio je Nikola Meteš u izjavi za Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Luka uvijek bio poseban, blag i dobar, sve najbolje Luka i vidjelo se kad si odrastao da si posebniji od drugih, samo nastavi sirit dobro, Bog te blagoslovio

 • Neka Gospodin bude tvoj put i snaga …da mozes rasti u spoznaji da je jedino bogatstvo Bog, ,dao Bog da iz blizine s njim budes svjetionik onima koji su ti darovani,bozje ovcice….mnoga ljeta ,dragi Luka darovao ti Gospod ,Bog te obdario divnim darom, pjevanjem ….

 • baš lipo vidjeti svećenika ponizna,u Habetu,lijepo pjeva ,što reći nego da dragi brate nastaviš crpiti snagu od našeg milosrdnog Oca nebeskog,bogastvo si za sve nas

 • Zaista velik i moderan grad,šire područje grada obuhvaća čak 9 milijuna stanovnika.
  Poljaka podrijetlom ima više od milijun a nama Hrvatima taj grad je zanimljiv po tome što je to jedini grad u SAD-u u kojem je srpska zajednica brojnija od hrvatske,
  Po podatcima državnog zavoda zaduženog za stanovništvo, oko 200 tisuća stanovnika smatra se srbima a otprilike 120 tisuća Hrvatima.
  Zanimljivo je da polovica od ukupnog broja srpske zajednice koja u SAD-u, broji oko 450 tisuća stanovnika -njih polovica živi u Chicagu..
  Hrvatska zajednica puno je brojnija ,po povjesničaru hrvatskog podrijetla .,Tomaševichu , početkom prošlog desetlječa oko 650 tisuća osoba izjasnilo se etničkim Hrvatima u SAD-u, a stvarni broj onih koji imaju hrvatsko podrijetlo do četvrtog pokoljenja ili barem u zadnjih 120 godina ,otprilike je dva milijuna stanovnika SAD-a.!!!!!
  Ovaj naš svećenik Luka, čini mi se da je još prošle godine bio kod nas u Samostanu UBDM.na Brigu?
  Zna li tko kada je točno otišao u Ameriku jer kad sam ga vidio u spotu odmah sam se sjetio da je nedavno još bio tu kod nas na Širokom Brigu.
  Pozdrav fra Luki i neka ga prati Gospodin na svakom njegovom koraku i neka nam se vrati i blagoslovi nas svojom Mladom Misom na našem svetom Š.Brigu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.