Premijerno predstavljena nova pjesma fra Luke Ćorića

Pjesma “Pod okriljem noći” širokobriješkog franjevca fra Luke Ćorića premijerno je objavljena na njegovom YouTube kanalu u nedjelju u 20:00 sati.

Fra Lukina druga pjesma dolazi nakon nešto više od godine dana od prvijenca “Tvoj”.

Stihovi nove pjesme su snažan odjek čeznutljivog traženja Onoga koji je razlog i smisao našeg postojanja. Usudim se reći da ova pjesma svojim pitanjima dotiče srž naše vjerske egzistencije. “Tko si Gospode?” je pitanje koje istinski vjernik opravdano postavlja. Svako iskustvo s Bogom nas ostavlja zapanjenima na ovaj ili onaj način. Što ga više tražimo, to više stojimo pred pitanjem Njegove uzvišenosti kao plod dodira Njegove ljubavi prema nama. Tim iskustvom osvojeni, želimo i drugima biti smjerokaz na putu dodira Božje ljubavi po kojoj pripadamo Njemu, izjavio je za portal Jabuka.tv fra Luka Ćorić.

Tekst pjesme potpisuje mladi fra Dragan Bolčić koji je na službi u Chicagu gdje je bio i fra Luka koji je sada pak na službi u Tomislavgradu.

Pjesma govori o našim borbama s Bogom. U njima smo izloženi istini o nama samima. Sve je naše pred njim ogoljeno. Samo nas noć štiti od nepozvanih svjedoka, od nasilnih pogleda. Ona je svjedok naše nedovršene drame. U borbi naučimo da Gospodina ne možemo pretvarati u stvar, da ne možemo preuzetno raspolagati s njime. To su te mjere u kojima ga raspinjemo. Zato nas i obara s nogu da bi nas više zahvatio. Jer to je zapravo njegova bitka za nas.

To su trenutci u kojima stišava naša otimanja. Ušutkava naša pitanja. Pokušat će preuzeti i našu molitvu. Molitvu oljuštenu od sebičnih želja. Molitvu iz koje polako nestajemo da bi iz nje nastala nova priča. Skupit će sve naše pogrešne poteze u neočekivanu dramu ljubavi. Povući nas dublje od rituala. U tim borbama redovito ostanemo bez riječi.

Nastala tišina zbrine naše nedorečenosti. Ona pohrani sve neizrečeno. Sve što ne umijemo ugurati u rečenice. Sve one šutnje koje smo ostavili pred njim. Gospodin nam se i skriva i otkriva. Svatko se od nas nađe pred mukom govoriti o Bogu. Baš zato što ga nikada nismo vidjeli, ali osjećamo njegovu prisutnost. U ovo malo stihova sažeta je naša borba. Njegova kratka dešifriranja, detaljno je opisao pjesmu za portal Jabuka.tv njezin autor fra Dragan.

Fra Luka nam je potvrdio da već radi na novoj pjesmi koja će biti uskoro predstavljena.

Širokobriješki franjevac fra Luka Ćorić predstavio svoj prvi spot za pjesmu ”Tvoj”

(www.jabuka.tv)12 komentara

 • Pa ne pjeva on narodne pjesme, ili metalcu, ovo je sveta pjesma, tako da ne vidim ništa tu loše, bravo fra Luka,Bog te blagoslovio,pjesma je predivna

  • Slazem se, kad se procita izjava fra Luke onda je jasno da nam pjesma sad u korizmi treba biti povod da jos jace trazimo gospodina

  • Zašto je sveta pjesma, zato što je pjeva neki fratar ili zato što je tema religiozna? Ima i metal, a i narodna pjesma, koje su također religijske tematike, pa ispada kako kler smije pjevati, drugi ne? Što je dopušteno Jupiteru nije dopušteno volu?
   Moralizirajući upis na koji se referiraš zapravo lijepo pokazuje kako, i na koji način, se može legitimno “žugati”, tako da se u konačnici taj jal prikaže nečim pozitivnim.

 • Vidi se da si odgajan uz Marksa, obrati se i vjeruj evanđelju,dok ne bude kasno,očito neke stvari ne razumiješ,moja preporuka citaj bibliju

  • Koju verziju? Tanakh, Novi Zavjet, Masoretski tekst, Septaugintu, Vulgatu, King James verziju, Revidiranu standarnu ili James Smith-ovu?
   Imaju i neke na hrvatskom, crne i crvene debele korice, ali ima nekih kontradikcija, reviridiranja i netočnih podataka?

   A što je “evanđelje”? I kako čovjek da se obrati i vjeruje?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.