Pješačio 20.000 km do Međugorja

Gostujući na Radio postaji Mir Međugorje 31-godišnji Francuz Alban Soullard govorio je kako je pješice stigao od Lourdesa do Međugorja. Prevalio je put od oko 20.000 km. Alban je na dugi put krenuo 17. rujna 2013. godine.

Kao vlasnik jednoga restorana u Lourdesu, dnevno je radio po 14 sati. Iako je bio vjernik, slabo je prakticirao vjeru i glede toga osjećao je veliku prazninu u sebi te uvidio kako takav život ne vodi ničemu. Sve je prodao i prihod dao samostanima te krenuo na hodočašće, piše Večernji list.

U početku je prelazio od 15 do 20 kilometara pješačeći. To je za njega u početku bio, kako je rekao, križni put. Putujući je gubio kilograme. Više puta tijekom putovanja osjećao je samoću, kao da nitko ne misli na njega i to mu je palo vrlo teško. Pomišljao je i na odustajanje od toga puta. Snagu za dalje našao je u Svetom pismu. Posjetio je i Fatimu. Poslije je prešao cijelu Španjolsku i došao u Italiju. U Rimu je imao veliku milost susresti Svetoga Oca Franju.

Od Rima se uputio prema jugu Italije. Poslije je brodom prešao u Grčku pa opet pješačio, cijelom grčkom obalom. Išao je dalje obalom do Turske, potom brodom do Cipra i od Cipra trajektom do Egipta. Došao je u Aleksandriju, pa sve do Kaira, i do brda Sinaj. Onda je prešao sinajsku pustinju, u kojoj je pješačio oko 25 dana. Potom je došao u Svetu zemlju gdje je ostao 3 mjeseca. Tu je shvatio da, kad čovjek dođe do Jeruzalema, doživi nešto u srcu.

– Mogu reći da mi je otac nebeski Otac, a majka Gospa i da vjerujem u njih – rekao je Francuz po dolasku u Međugorje. Kad je došao do Padove odlučio je doći i u Međugorje. Prošao je Sloveniju. Putem je obišao četiri svetišta gdje je, po njegovim riječima, nešto posebno osjetio. U tim mjestima i suze su mu potekle. Međugorje je jedno od tih svetišta u kojem su mu suze tekle niz lice, piše Večernji list.

– U Međugorju sam naišao na ljude koji mole srcem. Tu sam osjetio mir na koji nisam naišao u drugim mjestima. Živim u Lourdesu i tamo sam slušao hodočasnike koji govore o Međugorju. Čovjeku je, prije svega, važna nada. Ja sam pješačio s velikom nadom i ufanjem i u čovjeka i u Boga, kazao je Francuz Alban.

(www.jabuka.tv)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.