Pet kranova i 100 radnika na jednom od najatraktivnijih gradilišta u BiH

Radovi na jednom od najatraktivnijih gradilišta u BiH počeli su prije godinu dana, a već sada obrisi budućeg stambeno-poslovnog kompleksa Park Residence vidljivi su iz skoro svakog dijela Sarajeva.

Ovaj izuzetno zahtjevan projekat prostire se na preko 15.000 m², a na gradilištu je trenutno aktivno pet kranova koji rade punom parom kao i impresivna flota građevinske mehanizacije.

Svakodnevno je na gradilištu i 100 građevinskih radnika.

Iza impresivnog izgleda objekta koji već u ovoj fazi nudi spektakularan pogled na grad stoje strast i vizija investitora, ali i zajednički rad i posvećenost svakom detalju gradnje, piše BiznisInfo.ba.

Jedini ispravan put bio je da se okružimo uspješnim ljudima i kompanijama na putu realizacije ovog projekta. Svaki dan na gradilištu je nova stranica priče o zajedničkom naporu, gdje svaki radnik i stručnjak ima ključnu ulogu u izgradnji projekta za budućnost. Naš prioritet je visoki standard urbanog života u samom srcu Sarajeva i s radošću promatramo napredak radova, kaže Emir Granov, CEO kompanije Crni Vrh d.o.o. Sarajevo.

Ni izvođači radova ne kriju ponos zbog svoje uloge u izgradnji ovog objekta.

Protekla je godina dana od našeg punog angažmana na jednom od najvećih gradilišta u regiji. Zahvaljujući primjeni naše najbolje tehnologije građenja, radove izvodimo u potpunom gabaritu – simultano na cijeloj površini objekta. U prvoj godini gradnje ugradili smo oko 60 posto od ukupne planirane količine betona i armature. Vjerujemo da ćemo do kraja idućeg ljeta završiti AB konstrukciju svih pet stambenih kula, kaže direktor kompanije Duljević d.o.o. koja je glavni izvođač radova za AB konstrukciju.

Podsjetimo, Park Residence se sastoji od pet stambenih lamela koje su liftovima i toplim vezama povezani sa svim dijelovima kompleksa. Dodatni sadržaji su smješteni u prizemlju i mezaninu, a prizemlje će biti otvoreno za javnost i ispunjeno poslovnim sadržajima, piše BiznisInfo.

Zahvaljujući svemu tome, Park Residence donosi u Sarajevo moderan koncept stanovanja – kondominij, koji svojim stanarima pruža mnogo više od kupovine stana.

Nova grupa kupaca želi luksuzne i ekskluzivne stanove

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.