Pet i pol godina zatvora za mostarskog dilera

Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine osudilo je Adisa Burića, optuženog za trgovinu narkoticima, na pet i pol godina zatvora.

Podsjećamo, on je u policijskoj akciji ‘Osoja’ uhićen u rujnu 2013. godine i to na samom izlazu iz BiH dok je pokušavao pobjeći u Njemačku, piše Klix. On je ovom presudom oglašen krivim za kazneno djelo ‘Organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama’.

Prema izrečenoj presudi on je oglašen krivim što je u razdoblju od travnja do rujna 2013. godine organizirao i rukovodio grupom za organizirani kriminal koja je organizirana radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prijenosa, prijevoza, držanja, posredovanja u daljnjoj međunarodnoj prodaji, uvoza i izvoza, slanja i isporuke opojnih droga heroin i kokain, pri čemu su Adis Burić i njegovi suučesnici nabavljenu opojnu drogu miješali s drugim supstancama radi povećanja količine.

Ova grupa je nabavljala heroin i kokain koji je stizao preko Sandžaka iz Turske. Sumnja se da su u tim gradovima kupovali čisti heroin za 30 maraka po gramu, da bi ga, uz dodavanje raznih smjesa preprodavali za 40 KM. Ta cijena bi do dolaska na ulicu već bila 50 KM, a kokain dvostruko.

U više navrata policija je u Dubrovniku, Splitu i Rijeci zaticala pošiljke heroina pa je u posljednje vrijeme ukupno zaplijenjeno šest kilograma, a drži se da je toga bilo kudikamo više.

Burić je zbog preprodaje droge višestruko osuđivan pa se tako krajem 2011. godine nalazio u splitskom zatvoru Bilice zbog heroina, a izišao je na slobodu nakon što je Županijski sud u Splitu prihvatio da kuća i dvorište koje njegova djevojka ima u Živogošću vrijede kao jamstvo, objavio je Klix.

Buriću se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru. Od optuženog su oduzeti predmeti koji su korišteni u izvršenju kaznenog djela. Na osnovu člana 110. i 110.a.) KZ BiH od optuženog Adisa Burić oduzima se imovinska korist pribavljena predmetnim kaznenim djelom, priopćeno je iz Suda BiH.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj: