Papa se u tajnosti molio međugorskoj Gospi

Papa se pred kipom Gospe međugorske u mjestu Lorenzagu di Cadoreu kraj Venecije molio sat vremena 2007. godine. To se u vatikanskim krugovima smatralo čudnim jer Vatikan još službeno nije priznao međugorska ukazanja.

Prije nego što je postao papa, Joseph Ratzinger bio je dulje vremena na čelu Kongregacije za nauk vjere Svete Stolice i bio je posebno blagonaklon prema Međugorju.

Kongregacija je sudjelovala u donošenju odluke o Međugorju.

– Papa je obranio Međugorje kada je kao pročelnik Kongregacije za nauk vjere na doradu vratio tekst Biskupske konferencije Jugoslavije. Biskupi su tražili da se Međugorje prekriži, no Ratzinger to nije dopustio – otkrio je fra Jozo Zovko, međugorski župnik u prvim danima Gospina ukazanja.

– Što se tiče nas u Hercegovini, voljeli bismo da je ostao na čelu Crkve. Kao prefekt Kongregacije za nauk vjere bio je upoznat sa svim događanjima ovdje u Hercegovini te mi već sada upućujemo molitve Bogu da nam dadne novog poglavara kakav je bio Benedikt XVI. – kazao je za 24sata hercegovački franjevac fra Mario Knezović.

Da je Papa za Međugorje imao posebno mjesto u srcu, svjedoči Salvatore Mazza, dopisnik talijanskoga katoličkog dnevnika Avvenire. Ispričao je kako se Papa u mjestašcu Lorenzago di Cadore sa šestotinjak stanovnika, smještenom u planinama oko 120 kilometara od Venecije, gdje je nekoliko puta kao i njegov prethodnik provodio dio ljetnog godišnjeg odmora, više puta poklonio i pred kipom Gospe iz Međugorja, gdje je izmolio krunicu.

Tijekom uobičajene šetnje, svjedočio je Mazzi, skrenuo je prema kapelici u kojoj je postavljen kip Gospe iz Međugorja.

 Izlazeći iz šume u kojoj je kip, Papa je susreo veliku skupinu ljudi. Zaustavio se, sve ih pozdravio te rekao ‘Nemate o čemu pisati’ – kazao je Mazza. (Bljesak.info)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.