Majka ubojice don Ivančića: Lakše bi mi bilo da mi je sin u lijesu!

Mirjana Dujmović, majka 15-godišnjeg M. D. koji je sa školskim kolegama A. Č. (16) i J. Š. (17) 9. veljače svirepo ubio 78-godišnjeg svećenika župnog dvora u Zavalju kod Bihaća don Milu Ivančića, kroz grčeviti plač se otvorila medijima, izbjegavajući sina nazvati imenom, jer je on za nju stranac.  

”Lakše bi mi bilo da je u lijesu bio on! Onda bi nam duša lakše izdržala ove paklene muke i barem bi znala da je u Božjim rukama. Otišla bih mu na grob i isplakala se, kao što sam to uradila don Mili. Ovako, ništa ne znam…, najviše me muči jer moj sin nije bio zlo dijete, nikome ništa nije ružno ni rekao, a kamoli napravio, a onda je odjednom postao čudovište”, kaže Mirjana.

Majka nikako ne može shvatiti razloge masakriranja starog svećenika koji je Dujmovićima najviše valjao u životu i proteklih godina bio najsigurniji financijer ove siromašne peteročlane obitelji.

”Neka mu samo Bog bude na pomoći, ja ne mogu. Ni ja, ni otac ne možemo sinu oprostiti”, kazala je uplakana Mirjana Dnevnom avazu.

U mjestima Zavalje i Skočaj nisu sigurni da Mirjana Dujmović nije znala za ubojstvo svećenika. Tvrde da je čak prikrivala ovaj zločin, a osuđuju i to što je svoju 11-godišnju kćerku odvela da vidi leš svećenika i doživi traumu.

Osuđuju i njen dolazak na misu zadušnicu don Mili Ivančiću.

”Nije trebala doći, samo se sramoti još više. To je obraz k’o đon, da mater ubojice dođe među hiljadu ljudi!?”, kazao je jedan mještanin Skočaja.

Po Zavalju se priča da je Mirjana, inače kućepaziteljka župnog dvora, nakon što je pronašla leš, mještanima davala pogrešne informacije kako bi skrenula policijsku istragu. Govorila je da je iz pravca Međudražja u selo došao neki neznanac velikih stopala i velikog koraka i da je navraćao u kuću njenih roditelja Ane i Dane Ujanović.

Ubojica svećenika M. Dujmović, kako Dnevni avaz doznaje iz škole, bio je izuzetno mirno dijete.

Nitko ne pamti da je povisio glas, a bio je šutljiv i pričao samo kad je morao. U prošlom polugodištu imao je 22 neopravdana izostanka, ali tome nitko nije pridavao veliku važnost. Izjava njegove majke da je dječak dolazio iz škole krvave odjeće jer se tukao, prema svemu sudeći, nije točna, jer takvi incidenti nisu zabilježeni.

Sumnja se kako je takvim izjavama željela opravdati pranje sinove odjeće nakon što joj je sin usmrtio zavaljskog svećenika.

Trojica maloljetnih ubojica nalaze se u KPZ-u Luke u Bihaću, dok Tužiteljstvo USŽ-a vodi istragu. Smješteni su u odvojenim prostorijama i bez ikakvog kontakta s ostalim osuđenicima, a pravosudna tijela nastoje u potpunosti odvojiti javnost od ovog slučaja.

Ministar policije USŽ-a Šefik Smlatić i v. d. policijskog komesara Marijan Šimić jučer su posjetili Strojarsko-prometnu školu koju pohađaju trojica maloljetnih ubojica.

”Sustav je zakazao na milion mjesta. Prvo obitelj, a onda i škola. Negdje se moralo iskazati asocijalno i devijantno ponašanje ove djece. Sada se svi pojavljuju s informacijama kako su osumnjičeni za ubojstvo od prosinca prošle godine počeli trošiti enormne iznose novca. To je već bio znak da se nešto poduzme, a ništa nije urađeno”, rekao je Smlatić. (Dnevni avaz)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.