Papa pozdravio hodočasnike iz Mostara i Hercegovine

Na općoj audijenciji koja je jutros održana na Trgu sv. Petra u Vatikanu, sudjelovalo je više od tisuću vjernika iz brojnih župa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, koji se ovih dana nalaze u Rimu na biskupijskom hodočašću povodom Godine vjere. Papa Franjo uputio im je pozdrav.

Vjerujem u jednu, svetu, katoličku…Crkvu. Danas promislimo što znači ovo: „katolička”. Prvo, Crkva je katolička jer je mjesto, kuća u kojoj se naviješta cjelovita vjera, u kojoj je spasenje, koje nam je Krist priskrbio, ponuđeno svima. U Crkvi svatko od nas pronalazi što je potrebno za vjerovati, za živjeti kršćanski, za biti svet.

Drugo značenje: Crkva je katolička jer je sveopća, raširena po čitavom svijetu kako bi naviještala evanđelje svakoj osobi. I u mojoj župi je prisutna sveopća (katolička) Crkva jer je u zajedništvu s Biskupom, s Papom i otvorena je svima bez razlike.

I treća misao: Crkva je katolička jer je „Kuća sklada” gdje se jedinstvo i različitost povezuju na obogaćenje. Jedna lijepa slika nam predstavlja Crkvu poput velikog orkestra u kojem imamo raznolikosti, različite sastavnice koje se ne sukobljavaju i ne suprostavljaju, već zajednički tvore skladnu simfoniju. Molimo Duha Svetoga da budemo još bolji katolici.

S radošću pozdravljam i blagoslivljam sve hrvatske hodočasnike, a na osobit način vjernike iz biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan u Bosni i Hercegovini, zajedno s njihovim Pastirom, Mons. Ratkom Perićem! Predragi, želio bih vas ohrabriti da budete prepoznatljivi svjedoci našega Gospodina. Biti katolik, biti misionar u vašem multietničkom i multivjerskom okruženju znači ljubiti svakoga onako kako je nas ljubio Isus Krist. Tu ljubav ponesite u vašu domovinu. Hvaljen Isus i Marija!

(www.bljesak.info)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.