Papa Franjo ponovno sa zatvorenicima na Veliki četvrtak

Papa Franjo ponovno pokazuje svoju blizinu svijetu kaznionica. Na početku će Vazmenoga trodnevlja, naime, na Veliki četvrtak, 13. travnja, otići u zatvor u Palianu, gradiću nedaleko od Rima, gdje će slaviti Misu večere Gospodnje, s obredom pranja nogu.

Na Papin se posjet u razgovoru za Vatikanski radio.hr osvrnuo zatvorski kapelan don Luigi Paoletti, te najprije rekao da je ta vijest bila pravo iznenađenje i za njega, iako su zatvorenici godinama željeli, i tražili da ih Papa posjeti. Mnogo puta su pisali, doista su to željeli s mnogo radosti. Žele da im Papa uputi koju utješnu riječ, za njih i za njihove obitelji – kazao je kapelan.

Veliki dio zatvorenika – dodao je – osjeća Papinu blizinu zbog njegove dragosti koju zrači, ponajviše po samilosti prema onomu tko trpi, tko je pogriješio, tko je pao i, posebno, tko ima hrabrosti podići se. Veći dio njih krenuo je prilično polaganim, dugim i napornim putom, ali imaju potrebu za milosrđem, ljubavlju, pozornošću, prihvaćanjem, treba im osjećaj da se netko doista i ljudski zanima za njihovo stanje. I to im daje mnogo nade – istaknuo je na kraju don Luigi.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.