Paneuropska unija razočarana ‘privremenim’ puštanjem na slobodu Vojislava Šešelja

Paneuropska unija Bosne i Hercegovine duboko je razočarana „privremenim“ puštanjem na slobodnu osumnjičenika za ratne zločine u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj Vojislava Šešelja.

Po onome što je Šešelj jučer demonstrirao po svom dolasku u Srbiju, ne bi se dalo zaključiti da je pušten privremeno, već da ga je Haški sud zapravo oslobodio svih optužbi.

On dakle nastupa kao potpuni oslobođenik, demonstrira silu i drži političke govore, što je apsolutno nedopustivo za nekoga tko je privremeno pušten na slobodu. I drugi su osumnjičenici bili privremeno puštani na slobodu, ali nikada se nisu ponašali na Šešeljev način. Bilo im je, a i danas je, strogo zabranjeno nastupati u javnosti, posebno u medijima.

Šešelj je svojim jučerašnjim teatralnim nastupom ponovno unio nemir i u Srbiju, a time i cijelu regiju. U ukupnim političkim okolnostima u regiji, posebno Bosni i Hercegovini, ovaj potez Haškog suda je potpuno nejasan, nelogičan i razočaravajući. Neshvatljivo je da sudski postupak u slučaju Šešelja traje već 11 godina i da mu se ne vidi kraja, a onda kao grom iz vedra neba Sud donosi ovakvu odluku, a navodno radi Šešeljevog liječenja, a koje mu je, kako sam Šešelj kaže, na drugom mjestu, nakon politike.

Ovim putem pozivamo Haški sud da odmah reagira i opozove svoju odluku o puštanju Vojislava Šešelja i da ga čim prije vrati u pritvor, gdje mu je definitivno mjesto.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Što će sa njim ako ga nisu mogli osuditi za 12 god,onda je sud nesposoban ili je Šešelj čist.Večeras mi se svidjela njegova izjava kako je opiso našeg heroja genr.Gotovinu,niti jedne ružne,za razliku kako opisuje Presj,Srbije Nikolića i premjra Vučića.Realno kapa dole,samo ih peri Šešelju oni su te prodali a bili gori četnici od tebe.

  • Vanja Gavran, Hasan Muratović, Mirko Pejanović su Paneuropska uniha BiH? Pa ti isti europejci kojima teži PUBiH su pustili Šešelja kojega su čerečili 12 godina bez ikakva uspjeha. Svi znam da je Šešelj ponosni četnik i da bi sugurno napravio sve ono što mu se i pripisuje, i još više i gore, ali to treba i dokazati, a ne dokazivati lažnim svedocima sličnih ili istih svjetonazora,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.