Pali prihodi i dobit Autocesta FBiH, a troškovi plaća i naknada povećani za skoro milijun maraka | Jabuka.tv

Pali prihodi i dobit Autocesta FBiH, a troškovi plaća i naknada povećani za skoro milijun maraka

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH u prvih devet mjeseci ove godine ostvarilo je poslovne prihode od 137,8 milijuna KM.

To je znatan pad u odnosu na 156,7 milijuna KM iz istog razdoblja lani.

Biznis.info podsjeća da ovo poduzeće najveće prihode ostvaruje od trošarina na gorivo. Pad je vjerojatno posljedica slabijeg prometa iz dijela ove godine.

Iz istog razloga pali su i prihodi naftnih kompanija u BiH, regiji i svijetu.

Neto dobit također je smanjena i to za čak 15 milijuna maraka, sa 105,5 na oko 90,1 milijun KM, piše Biznis.info na osnovu financijskog izvještaja kompanije.

Pored toga, broj zaposlenih u ovom javnom poduzeću je povećan sa 423 na 444. Troškovi plaća i naknada povećani su za skoro milijun maraka – s 11 na preko 11,9 milijuna maraka.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Nek manje placaju procjenitelje..koji procjenuju dionice preko kojih orolaze trase!Osobno znam..POUZDANO..isplati im se preko 40.000KM(cetrdeset tisuca konvertibilnih maraka)za mj!Tocno..provjereno…i sto vise reci…za 2019g.ta osoba je zaradila preko 100 000KM!A evo gledam trenutno na TV covjek place..jer se hrani u puckoj kuhinji i za 40g rad staza ima mirovinu 420KM!Pametnom dostaaaaa!

Komentiraj: