Obljetnica smrti legendarnog čapljinskog zapovjednika, poginuo je predvodeći suborce u borbi s agresorom | Jabuka.tv

Obljetnica smrti legendarnog čapljinskog zapovjednika, poginuo je predvodeći suborce u borbi s agresorom

U Čapljini je u petak obilježena 28. obljetnica smrti Božana Šimovića.

Povodom obljetnice smrti prvog zapovjednika Postrojbe za posebne namjene Ludvig Pavlović, u vojarni, koja nosi ime po Božanu Šimoviću, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod njegovog spomenika.

Vijence su položili članovi Šimovićeve obitelji, izaslanstvo Grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom Smiljanom Vidićem, udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici Postrojbe za posebne namjene Ludvig Pavlović te predstavnici Oružanih snaga BiH.

U nedjelju, 8. studenog, u Šimovićevom rodnom mjestu Zvirovići bit će služena sveta misa za Božana i sve poginule branitelje.

Podsjećamo, Božan Šimović je poginuo 8. studenog 1992. godine na Hodovskoj visoravni u operaciji HVO-a Bura nagazivši na minu dok je predvodio svoje suborce u borbi sa srpsko-crnogorskim agresorom. Na njegovu glavu JNA je raspisala nagradu od 1.000 maraka.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Heroji ginuli a politicari nas prodali i izdali… Pobili nas, protjerali pola hrvata iz BiH i sada imamo presude iz Haga i sa domaci sudova da smo mi agresori i zlocinci.. Svaki dan nam bosnjaci, isilovci spocitavaju da smo UZP. E to je plod nase politike i politicara koji su sve podredili od 1995 god sebi i osobnom interesu, lopovluku..

  • Strasno hrabar i jak momak. Akcija koja nikakvog smisla nije imala. Niti smo ih otkerali od stoca dovoljno daleko niti smo dosli dovoljno blizu nevesinja. U mas “bura” u njih “mitrovdanska bitka”. Sad pjesme pjevamo scepan kriz mi uzese. Tda se iz je jivali na brdima dan mi dan oni. I na kraju u dejtonu na olovku ja tebi ti meni. Poginu covik hrabro bez razloga. Mogli smo bolje iskoristit vojne pobjede

  • Pokoj vjecni daruj mu Gospodine, i svim poginulim sinovima, ocevima koji su imali istinsku ljubav u srcu i dusi i hrabro izvojevali slobodu svim ljudima. Nazalost boli njihove obitelji zasto ih vrijedaju, vrijedajuc njihove bliznje koji su iza njih ostali. U Crnoj Gori, pravoslavci predvodeni pok. mitropolitom, nedavno preminulim, branili su javno i odbranili svoje Svetinje. A cesto se pitam kakav smo mi narod postali, toliko dvolicni i podredeni interesima, da svoje nedamo ni pod kakvu cjen. Poginuli prijatelji, branitelji su nas zaduzili zauvjek, da nediramo tude, a branimo svoje. U toj borbi su, vecina puka mladost stali hrabro na OLTAR DOMOVINE, ostavljajuc obitelji, koje mnogi vise nikad vidjeli nisu. Sto treba da osvjesti nas narod, Bog poziva na obracenje, ali nazalost mnogi ga odbacuju. A samo uz njegovu pomoc, i Bozju providnost mozemo dalje. Nasi dragi branitelji veliko hvala na ljubavi koju ste nosili u srcu i djelima posutim stazama krvi, donijeli skupo placenu slobodu. Pokoj vjecni daruj im Gospodine, pocivali u miru Bozjem kojeg ste ga vecina s krunicom oko vrata nama donijeli💓🙏

Komentiraj: