Uskoro novi park u Širokom Brijegu: Projekt koji će dati sasvim nove konture središtu grada | Jabuka.tv

Uskoro novi park u Širokom Brijegu: Projekt koji će dati sasvim nove konture središtu grada

Grad Široki Brijeg raspisao je natječaj za izvođača radova na uređenju parka u središtu Grada, na kraju Ulice fra Didaka Buntića, koji se nalazi između Trga Ante Starčevića i s Trga Širokobrijeških žrtava.

Na mjestu nekadašnjeg spomenika borcima antifašizma “Kamenog cvijeta”, širokobriježanima poznatijeg kao Ruža, koji je uklonjen sad već davne 2013. godine u jeku radova na kanalizacijskog sustava u središtu grada, a ispod koje je pronađena masovna grobnica njemačkih vojnika iz Drugog Svjetskog rata, trebao bi uskoro niknuti novi moderni park.

Središnji dio grada bi s ovim dugoiščekivanim radovima, dobio sasvim nove konture, a Širokobriježanima bi središte grada bilo puno ugodnije mjesto za šetnju.

Kako doznaje portal Jabuka.tv, uređenje parka u Ulici Fra Didaka Buntića (kako je službeno navedeno) uključuje građevinske radove, elektro radove i radove vodovoda i kanalizacije.

Novi park dat će potpuno novu vizuru središta Grada Širokog Brijega

Službeni natječaj za izvođača radova je raspisan, nakon čega ćemo razmotriti najpovoljniju ponudu. Najpovoljnijem izvođaču pripast će radovi. Procijenjena vrijednost radova na ovom projektu bez PDV-a iznosi oko 150.000 KM, a kada krenu radovi rok završetka istih je 90 dana. Konačana vrijednost radova, bit će poznata po okončanju natječajne procedure. Natječaj je otvoren do 26. studenog u 10:45 sati, nakon čega ćemo otvarati i razmatrati ponude, istaknuo je Ivo Pavković, šef odsjeka za gospodarstvo u Gradskoj upravi Grada Širokog Brijega, za portal Jabuka.tv.

Na izgledu novog parka u središtu grada i samom projektu, radili su širokobriješki arhitekti Pero Ćeškić i Boris Soldo. Pogledajte kako trenutno izgleda ova lokacija, te kako bi trebala u budućnosti izgledati.

Idejno projektno rješenje za novi park u središtu Širokog Brijega

Ovako bi trebali izgledati robna kuća i trg u središtu Širokog Brijega

(www.jabuka.tv)


99 komentara

Komentiraj: