Ovo su poznati koji su se našli u hrvatskom Registru branitelja

Svoje mjesto u hrvatskom Registru branitelja našli su i neki poznati ljudi iz umjetničkog, glazbenog i sportskog života.

Jedan od poznatih boraca bio je pokojni glumac Sven Lasta koji je upisao 438 dana u borbenom i još 1316 dana u neborbenom sektoru. U neborbenom sektoru 164 dana proveo je i glumac Žarko Potočnjak, dok Božidar Alić u borbenom sektoru ima 321 dan. Hrvatski glumac svjetske slave Goran Višnjić proveo je 108 dana u borbenom sektoru, a u istom je sektoru 741 dan proveo i Leon Lučev. U Registru je svoje mjesto našao i poznati redatelj Antun Vrdoljak kojem je upisano 880 dana u borbenom sektoru u MUP-u.

Među glazbenicima koji su 90-ih bili punoljetni u Registru se nalazi Marko Perković Thompson, koji je u borbenom sektoru proveo 969 dana. Dražen Zečić također se našao u Registru branitelja, gdje su mu upisano 603 dana u borbenom sektoru. Frontmen Daleke obale Marijan Ban u borbenom sektoru proveo je 116 dana.

Pjevač koji je izvodio popularnu ratnu pjesmu “Hrvatine” Đuka Čaić, prema Registru, 81 dan proveo je u borbenom sektoru. U neborbenom sektoru u Registru našao se i frontmen Aerodroma i bivši gitarist Azre Jurica Pađen. Upisana su mu 122 dana u MORH-u.

Od sportaša se u Registru branitelja našao boksač Damir Škaro koji je u borbenom sektoru proveo 550 dana. (VLM)

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Thompson se NIJE borio? A Vrdoljak kao je? Koji si ti majmun,jel tebi nešto znači kada čuješ čavoglave,jel te neki trnci prolaze? Ako nisu onda si derle malo zapišano,a ako jesu onda shvaćaš što je tada ta pjesma značila … Svi su se borili na svoj način,ne vode rat samo vojnici prašinari ..

    • Boli me kurac za Vrdoljaka, al činjenica je da je Thompson svirao (kurcu) dok su drugi ginuli, a na osnovu toga danas živi u penthouseu u centru Zagreba

  • tompson je bio branitelj i bio je na fronti kasnije je normalno sam se izborio za svoj status pjavača kom mu nitko nije dobrovoljno dao ,od onih koji su stoljećima rušili i razarali hrvatsku gori su samo oni koji su im u tom sa hrvatske strane zdušno pomagali a ti imaju na stotine kvadrata stanova i sveg ostalog dilje mora i bjelosvjetskih gradova niko o njima ne govori mi se uvijek po sebi pišamo

  • seee ideš mi na kurac govno zapišano, jesi li lud , glup ili te drmnuo speed , smeće zatucano. Thompson se itekakoborio s puškom u ruci 91 e kad je bilo najteže i kad je tribalo imat muda i uzetpušku protiv sto puta nadmoćnije srbo četničke jna. Thompson je ima srca stati na branik hrvatstva , i kolko god danas ima zaslužio je i više, koji je on moral svojim pjesmama davao nama hrvatskim bojovnicima , to se nemore iskazat, i zato govno malo zapišano poklopi se ušima da te nebi neko polklopio.

  • e nek si mu reko da ne moram ja…svu ovu balavurdiju triba ispleskat prvo pa onda pričat sa njima…batina je iz raja izašla, a ove metode sa kojim se današnja dica odgajaju očito su iz pakla izašle barem po rezultatima sudeći…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.