Suvremena oprema za skeniranje na graničnim prijelazima diljem BiH

Doministar sigurnosti BiH Mladen Ćavar jučer je u Sarajevu ugostio Fu Qiyuana, direktora marketinga za Europu kineske državne kompanije ”NucTech Company Limited”, sa sjedištem u Pekingu.

Predstavljajući tvrtku ”NucTech”, direktor Fu Qiyuan je naglasio da će tijekom 2013. godine Bosni i Hercegovini biti isporučeno deset skenera za kontrolu ljudi i roba na carinskim prijelazima, od kojih su dva donacija tvrtke ”NucTech” Bosni i Hercegovini.
Skeneri su najsuvremeniji uređaji koji se trenutno koriste u svijetu, a koji rendgenskim i neutronskim zrakama prodiru u materiju dajući snimak koji omogućava brže i sigurnije carinjenje, uz učinkovito spriječavanje šverca, organiziranog kriminala i terorizma, doprinoseći izravno povećanju sigurnosti, smanjenju korupcije i suzbijanju nelegalne trgovine, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Više od 400 rendgenskih kompleta kompanije ”NucTech” koristi se u oko 100 država svijeta, od čega je 80 sustava u 25 europskih država.

Doministar Ćavar je zahvalio sugovorniku na iznesenim podacima i spremnosti kineske državne kompanije ”NucTech” da pod povoljnim uvjetima omogući Bosni i Hercegovini instaliranje najsuvremenijih inspekcijskih sustava kojima će biti omogućeno učinkovitije punjenje proračuna na svim razinama državne organizacije.

Razgovor je završen dogovorom o redovitom međusobnom informiranju o tijeku suradnje, uz uključivanje mjerodavnih državnih institucija Bosne i Hercegovine i Kine u sve faze realizacije dogovorene suradnje, sukladno odgovarajućim propisima dviju prijateljskih država. (VLM)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.