Ovih 10 videozapisa su najgledaniji na YouTubeu

YouTube je postao dio naših života 2005. godine, a brzo se popeo na drugo mjesto najposjećenijih internet stranica, odmah nakon Googlea.

Iako su tamo milijarde videozapisa iz različitih oblasti, uglavnom dominira glazba, a posebno je zanimljiv žanr koji se ističe među onima s najviše pregleda.

Iako bi možda pomislili kako prvih 10 mjesta najgledanijih videozapisa drže hitovi slavnih pjevača, koje smo dosad čuli nebrojeno puta, stvarnost je ipak nešto drugačija.

Istina je da se u ovom nizu nalazi čak pet pjesmica za djecu, gdje je na samom vrhu dječji hit “Baby Shark Dance” (do-do, do-do-do-do).

“Baby Shark Dance” – Pinkfong (10,6 milijardi pregleda)

Gotovo da je nemoguće pronaći nekoga tko nije čuo ovu pjesmicu, a naročito kada su u pitanju osobe koje u svojoj blizini imaju mališane. Ona je djelo Pinkfonga, južnokorejske kompanije pod imenom SmartStudy, a četiri godine nakon što je izašla, točnije 2020. nadmašila je zarazni “Despacito” i ponijela titulu najgledanijeg videozapisa. Početkom ove godine postala je prvi videozapis koji je premašio 10 milijardi pregleda, a oni se iz dana u dan samo dodatno uvećavaju.

“Despacito” – Luis Fonsi ft. Daddy Yankee (7,8 milijardi pregleda)

Hit koji je izašao 2017. zarazio je ljude diljem svijeta, a kako smo ga tada mogli čuti na svakom uglu, pretjerano drugačije nije ni danas. Pjesma je dugo držala rekord najgledanijeg videozapisa, a i poslije pet godina i dalje važi za jedan od najvećih globalnih hitova.

“Johny Johny Yes Papa” – LooLoo Kids (6,3 milijarde pregleda)

Već na trećem mjestu nalazi se još jedna dječja pjesmica koja poznatu melodiju “Twinkle, Twinkle, Little Star” pretvara u priču o klasičnim “dječjim lažima” o slatkišima. U centru pažnje je dječak Johnny kojeg je otac uhvatio kako jede slatkiše onda kada to ne bi trebao.

“Shape of You” – Ed Sheeran (5,7 milijardi pregleda)

Hit pjesma Eda Sheerana s njegovog albuma “Divide” iz 2017. vrlo brzo je zavladala svijetom, što potvrđuje i činjenica da na YouTubeu ima preko 5 milijardi pregleda. Također, i njegovi hitovi “Thinking Out Loud” i “Perfect” ostvarile su veliki uspjeh, a nalaze se među 30 najgledanijih na YouTubeu – na 18. i 28. mjestu.

“See You Again” – Wiz Khalifa ft. Charlie Puth (5,4 milijarde pregleda)

Čak i ako niste gledali franšizu “Fast & Furious”, vjerojatno ste upoznati s emotivnom pjesmom koja je postala jedan od njenih zaštitnih znakova. Pjesma je zapravo napravljena u čast pokojnoj zvijezdi filma, Paulu Walkeru. Uz Charlieja Putha i njegovo, kako vokalno, tako i umijeće na klaviru, te stihove Khalife, pjesma je dobitna kombinacija za otopiti i najtvrđa srca.

“Bath Song” – Cocomelon Nursery Rhymes (5,3 milijarde pregleda)

Baš kad smo pomislili da u skorije vrijeme neće biti dječjih pjesmica, na popisu se našla i “Bath Song”. Riječ je o veselom hitu o higijeni koji, zapravo, šalje sjajnu poruku mališanima.

“Phonics Song with Two Words” – ChuChu TV (4,5 milijardi pregleda)

Videozapis koji je nekoć izbacio Psyja i njegov legendarni “Gangnam Style”, samo se nastavio penjati ka vrhu. Riječ je o još jednom videozapisom osmišljenom za mališane, koji u sebi ima i koristan dio u njihovom obrazovanju.

“Uptown Funk” – Mark Ronson ft. Bruno Mars (4,5 milijardi pregleda)

Nepogrešivi hit Marka Ronsona i Brune Marsa i danas nastavlja nizati preglede. Zarazna melodija osvojila je brojne nagrade, među kojima je i Grammy s 58. dodjele gdje su dobili nagradu za snimak godine i najbolji pop duo/grupni nastup.

“Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm” – Miroshka TV (4,5 milijardi pregleda)

Također usmjeren na učenje djece, ruski videozapis nastoji ih naučiti šest, kako su oni naveli, osnovnih boja – crnoj, smeđoj, ružičastoj, bijeloj, crvenoj i plavoj. Izgleda da se ispostavio prilično korisnim, ili, pak, zanimljivim, budući da je skupio nevjerojatan broj pregleda.

“Gangnam Style” – Psy (4,5 milijardi pregleda)

Na desetom mjestu, popis je zaokružio legendarni “Gangnam Style”, kultna južnokorejska pjesma koja je 2012. katapultirala umjetnika Psyja do svjetske slave. Iznjedrivši desetke remiksa na festivalima i u klubovima, ovaj neobični vrh ljestvice natjerao je sve nas da žudimo za boljim vremenima prošlog stolje. Sigurni smo da, i danas kada ga čuju, mnoge može izmamiti na ples.

U ostatku popisa koji se zapravo sastoji od 30 videozapisa, nalaze se i “Dame Tu Cosita” El Chomba, “Sorry” Justina Biebera, “Dark Horse” Katy Perry, Shakirina “Waka Waka”, “Bailando” Enriquea Iglesisasa i drugi.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.