Neum iduće godine želi prestići broj noćenja iz 2019.

Nakon još jedne iznimno uspješne turističke sezone, Neum nastavlja s procesima koji za cilj imaju daljnje obogaćivanje i podizanje kvalitete ponude.

Lokalna vlast i turistički radnici spremni su iskoristiti sve ono dobro iz prethodnih sezona, ali i unaprijediti stanje kako bi 2023. godina prestigla onu rekordnu, 2019.

Načelnik općine Neum Dragan Jurković nedavno je za Večernji list potvrdio kako su već otvorili i neka nova tržišta, a što im dodatno pomaže u cijeloj situaciji.

Ilustrativno je i da su u 2022. imali sezonu praktički do 1. studenoga, a pritom treba uputiti i na činjenicu da im je želja imati od 150 do 170 dana aktivnog boravka, odnosno sezone.

Ono što je vrlo bitno u cijeloj priči je da se Neum povećanjem kvalitete usluge, smještaja i svega onoga što je gostu važno pozicionirao na višu razinu, a mi aktivno radimo na tomu da po kvaliteti konkuriramo ostalim gradovima koji se nalaze na jadranskoj obali. Za sada nam to dobro ide i nadamo se, ako Bog da, kako ćemo iduće godine dostići i 2019. godinu po broju noćenja, naglasio je Jurković govoreći o očekivanjima od iduće godine.

Brza prometnica do Stoca jedan je od elemenata koji su već u ovoj godini, a iduće se očekuje i još više, podignuli razinu turističke ponude, ali i donijeli nove perspektive razvoja zaleđa Neuma.

Želja općinskih vlasti je udvostručiti proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, napose maslina, i stvoriti novi brend Neuma, odnosno spojiti poljoprivredu i turizam u zajedničku priču koja će donijeti niz pogodnosti za sve one koji su usmjereni na razvoj OPG-a.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.