Ove namirnice podižu raspoloženje, uvrstite ih u svoju prehranu – Jabuka.tv

Ove namirnice podižu raspoloženje, uvrstite ih u svoju prehranu

Dijetetičarka Susie Burrell odlučila je pomoći svima koji su lošijeg raspoloženja.

Naime, kako tvrdi, postoji pet namirnica posebno korisnih za energiju.

Povrće s maslinovim uljem

Prvo što Susie preporučuje je povrće svih boja s ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Nije bitno je li sirovo, kuhano ili cijeđeno, bitno da ga puno jedete. Brokula, krastavci i mrkva će vas zasititi pa ih slobodno jedite u većim količinama ako ste na dijeti, kaže.

Losos

Iduća stvar na popisu ove dijetetičarke je losos koji sadrži zdrave masti i vitamin D. U lososu se nalaze i omega-3 masne kiseline koje, ne samo da podižu raspoloženje, već i smanjuju krvni tlak i smanjuju rizik od srčanih bolesti. Susie savjetuje da, ako je moguće, svakog drugog dana pojedete 100 grama lososa.

Orašasti plodovi

Orašidi su puni proteina, zdravih masti, selena i vitamina E. Kad god ste loše raspoloženi ili osjetite da vam je energija u opadanju, pojedite orašaste plodove, no ne više od šake dnevno, piše Index.

Kiselo tijesto

Iako je kruh od kiselog tijesta obično skuplji od običnog, Susie ga preporučuje zbog zdravstvenih prednosti koje nosi. Kaže da kiselo tijesto ima hranjive tvari koje popravljaju raspoloženje i zdravlje crijeva. Jedenje jedne kriške takvog kruha uz maslac od kikirikija recept je za idealan početak dana.

Banane

Banane su poznate kao voće koje sadrži puno kalija i vitamina B, ali imaju i povoljan učinak na razinu energije.

Osim tog faktora važnog za mentalno zdravlje, zelene, nezrele banane imaju velik udio prebiotičkih vlakana koja pomažu u održavanju probave zdravom, zaključila je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.