Toshiba prestaje proizvoditi prijenosna računala – Jabuka.tv

Toshiba prestaje proizvoditi prijenosna računala

Japanski tehnološki gigant Toshiba nakon više od tri desetljeća poslovanja više neće proizvoditi prijenosna računala, objavila je ta tvrtka.

Naime, Toshiba je 4. kolovoza prinijela svoje poslovne udjele u Dynabook na Sharp čime je i formalno izašla iz ovog dijela poslovanja.

Nakon financijske nestabilnosti, Sharp je u 2018. godini kupio 80 posto Dynabooka za 36 milijuna dolara. Sa konačnim prijenosom posljednjih 19,9 posto dionica Dynabook ta je kompanija postala podružnica tvrtke Sharp u stopostotnom vlasništvu, navodi se u Toshibinoj izjavi.

U utrci za osobno računarstvo, Toshiba je ušla sada već tehnološki jako davne 1985. godine i od tada bila jedan od velikih igrača na ovom tržištu. Svoj prvi 8-kilogramski laptop lansirali su još 1985.. Podsjetimo kako je Toshiba bila jedan od najvećih proizvođača računala u ranim 2000-ima, piše ictbusiness.

Međutim, stalne inovacije konkurencije dovele su u opasnost stvaranje Toshibinog prijenosnog računala, a financijska nestabilnost i mala prodaja guraju tvrtku sve bliže i bliže gubicima.

Nakon gubitka od 318 milijuna dolara u 2015. godini, Toshiba se preusmjerila na poslovna računala, ostavljajući potrošačko tržište iza sebe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.