Ove biljke su prirodni antibiotici

Antibiotici su najčešće propisivani lijekovi na svijetu, a njihova uporaba sve više raste. Uništavaju rast uzročnika bolesti. Djelotvorni su u borbi protiv zaraznih i upalnih bolesti izazvanih bakterijama, piše Sretna.hr.

Naš organizam puno lakše podnosi prirodne antibiotike od onih sintetičkih, zato što prirodni ne opterećuju jetru i bubrege i ne dovode do preosjetljivosti poput alergija. Bez ikakva straha mogu ih uzimati kronični srčani bolesnici, dijabetičari i djeca.

Prirodni antibiotici:

Cimet

Djeluje protuupalno, protuvirusno i ublažava bolove. Primjenjuje se pri liječenju bolesti grla, bronhitisa i upale uha. Izbjegavajte ga u trudnoći.

Majčina dušica

Djeluje antiseptički i antibakterijski. Preporučuje se za liječenje prehlade, kašlja, astme, gripe, bronhitisa, upale grla i ždrijela.

Propolis

Djeluje samo na patogene bakterije i ne uništava crijevnu floru organizma. Preporučuje se za liječenje infekcije gornjih dišnih puteva, sinusitisa, upale uha i za zaštitu jetre.

Matična mliječ

Djeluje antibakterijski i antivirusno. Pomaže u suzbijanju nekih malignih oboljenja. Preporučuje se protiv umora i za jačanje obrambene sposobnosti organizma.

Mažuran

Djeluje atibakterijski, antivirusno i fungicidno. Preporučuje se protiv grčeva, kod upale sinusa, protiv grlobolje, prehlade, gripe i upale mokraćnoga mjehura.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.