Ovako sigurno možete provjeriti je li Apple usporio vaš iPhone

Apple je nedavno, na zgražanje brojnih korisnika, otvoreno priznao da namjerno softverski usporava starije modele iPhonea, što je opravdao – baterijama. Kao i kod brojnih drugih modernih uređaja, iPhone koristi Li-Ion bateriju koja nakon određenog broja ciklusa punjenja i pražnjenja počne gubiti na performansama.

Kako bi omogućili da noviji iPhone uređaji rade jednako dugo kao stariji, inžinjeri u Appleu starije su modele softverski usporili. Jeste li i vi među tim “nesretnicima”?

Kako provjeriti?

Kako biste provjerili radi li vaš uređaj usporeno, prvo morate instalirati aplikaciju za analizu. Mi smo se odlučili za jednostavni Lirium Info Lite.

  • Na glavnom ekranu aplikacije tapnite na tipku Options – nalazi se gore lijevo i predstavljaju ju tri vodoravne crte.
  • Tapnite na This Device > CPU
  • Provjerite je li ‘CPU Actual Clock’ isti kao ‘CPU Maximum Clock.’

Ako su oba broja jednaka, vaš iPhone nije usporen.Kako bi riješio havariju koja je nastala nakon što je tajna izašla na vidjelo, Apple je na dulji period snizio cijenu službene zamjene baterije. Koliko će to sniženje utjecati na naše servisne centrie, teško je procijeniti.

Kako onda izbjeći usporavanje?

IPhone 6, 6s i SE softversko usporenje su dobili u sklopu iOS-a 10.2.1. Ako imate jedan od tih uređaja na starijoj verziji iOS-a, radit će brzo kao do sad.

Što se sedme generacije uređaja tiče, Apple ih je usporio s iOS-om 11.2. Ako imate iPhone 7 na ranijoj verziji iOS-a, performanse vam neće biti smanjene. iPhone 7 plus nije zadesilo nikakvo usporavanje, što znači da ga bezbrižno možete nadograditi na najnoviju verziju operativnog sustava, piše Tportal.hr.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.